Set, læst og hørt: Rasmus Kjeldahl

Mandag Morgen har bedt Rasmus Kjeldahl om tre kulturanbefalinger. Med musik fra unge, upcoming bands, en bog om Europas tilstand og et teaterstykke om parforholdet er der lidt for enhver smag.

I min læseklub veksler vi mellem samfundslitteratur og skønlitteratur. Senest læste vi Ivan Krastevs 'Efter Europa', der er en blændende analyse af tilstanden for det europæiske projekt set fra et sjældent hørt østeuropæisk perspektiv. Hvordan især flygtningekrisen har udfordret ideen om fælles og overnationale værdier og leder Europa ned ad en bekymrende vej præget af populisme, Gule Veste og Brexit. Krastev er sammen med skønlitterære Michel Houellebecqs 'Underkastelse' to af de bøger, som har bidraget til min forståelse af, hvorfor Europa i disse år har behov for at genopfinde sig selv og sine værdier.

Josiah Konder og Devas er to unge og upcoming bands, som i disse måneder kan høres i København med nye bud på gamle genrer. Josiah Konder optrådte til CPH.DOX med sin dybe, intense og indimellem smertefulde musik og tekst med referencer til Cohen, Cave og Waits. Devas ligger i den anden ende af spektret og byder på supereffektiv funkpop på vej frem i verden, og med tekster, der virkelig vil os noget.

Login