Set, læst og hørt: Rasmus Kjeldahl
Mandag Morgen har bedt Rasmus Kjeldahl om tre kulturanbefalinger. Med musik fra unge, upcoming bands, en bog om Europas tilstand og et teaterstykke om parforholdet er der lidt for enhver smag.
Direktør, Børns Vilkår
Rasmus Kjeldahl har stået i spidsen for Børns Vilkår siden 2013. Han er en af medstifterne bag tænketanken Concito, medlem af RUC's bestyrelse, og han har tidligere været direktør for Forbrugerrådet. Rasmus Kjeldahl er uddannet cand.agro. i København, men har også en ph.d. i økonomi fra University College London.
Læst for nylig
I min læseklub veksler vi mellem samfundslitteratur og skønlitteratur. Senest læste vi Ivan Krastevs 'Efter Europa', der er en blændende analyse af tilstanden for det europæiske projekt set fra et sjældent hørt østeuropæisk perspektiv. Hvordan især flygtningekrisen har udfordret ideen om fælles og overnationale værdier og leder Europa ned ad en bekymrende vej præget af populisme, Gule Veste og Brexit. Krastev er sammen med skønlitterære Michel Houellebecqs 'Underkastelse' to af de bøger, som har bidraget til min forståelse af, hvorfor Europa i disse år har behov for at genopfinde sig selv og sine værdier.
Hørt for nylig
Josiah Konder og Devas er to unge og upcoming bands, som i disse måneder kan høres i København med nye bud på gamle genrer. Josiah Konder optrådte til CPH.DOX med sin dybe, intense og indimellem smertefulde musik og tekst med referencer til Cohen, Cave og Waits. Devas ligger i den anden ende af spektret og byder på supereffektiv funkpop på vej frem i verden, og med tekster, der virkelig vil os noget.
Ud over at nyde den gode energi glæder jeg mig også over, at de nye generationer bobler af kreativitet, musikalitet og professionalisme. Det er et godt – og nødvendigt – modbillede til de problemer, som oftest er fokus i mit arbejde i Børns Vilkår.
Set for nylig
'Mixdouble' i Skuespilhuset foregår på en badmintonbane og handler om alt, der ikke bliver sagt, det, som ikke skulle siges, og det, som bliver sagt helt forkert i parforholdet. Alt sammen, mens fjerboldene flyver over nettet. Forestillingen er mere eller mindre improviseret af et genialt skuespillerteam med blandt andet Maria Rich, som mange kender som bankdamen fra 'Bedrag'. Forestillingen har en helt særlig originalitet, og energien mellem de fire skuespillere understreges fint af kampen på banen.
For den parforholdsinteresserede er der yderligere guf og emner at tale videre om i musikforestillingen 'I et Forhold' af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed på Betty Nansen Teatret. Begge forestillinger er bygget op omkring faser, situationer og følelser, som de fleste i et forhold – herunder mig selv - vil kunne genkende.