Kulturanbefaling af 
Peter Rolsted

Set, læst og hørt: Robert Olsen

Robert Olsen har oplevet dette århundredes måske bedste kunstværk og er kommet igennem vintermørket med hjælp fra den svenske rockgruppe Kent.

Robert Olsen

Robert Olsen er forstander for Kofoeds Skole og formand for Københavns Kommunes Frivilligråd og Frivilligcenter Amager. Han har tidligere været mangeårig forstander for Mændenes Hjem, bestyrelsesformand for Hus Forbi og medlem af Rådet for Socialt Udsatte.

Set for nylig

Jeg har for nylig set den islandske kunstner Ragnar Kjartanssons videoinstallation ’The Visitors’ på Kiasma i Helsinki. ’The Visitors’ vises på ni kæmpeskærme i et rum, hvor man kan se flere, men ikke alle skærme samtidig. I ni forskellige rum på en smuk herregård i USA sidder ni musikere alene på hvert sit værelse og spiller deres eget instrument, som er en del af et fælles musikstykke på 45 minutter.

Det var så smukt, at det gjorde ondt indeni. Det var rørende. Ingen gik uberørt ud af Kiasma. Det undrer mig ikke, at The Guardian har udnævnt det som et af de bedste kunstværker i dette århundrede. Installationen er endnu ikke kommet til Danmark, men hvis den gør, så gå ikke glip af den.

Hørt for nylig

Ved lidt af et tilfælde begyndte jeg at høre en ældre episode af ’P6 Beat elsker’ med den svenske rockgruppe Kent. Her blev jeg grundigt genindført i deres musik, som jeg ellers havde lagt lidt på hylden. At høre deres insisterende melodier og den smukke rockpoesi har gjort godt i vintermørket. Det blev hørt højt og længe.

Kent er stoppet med at spille, men andre svenskere holder ved. I min mening er svensk musik nu lidt bedre. I den jazzede ende er Bo Kasper favorit, mens jeg i den rockede ende har en anden favorit: Joakim Thåstrøm.

Læst for nylig

En sidste anbefaling er ’Intet retsligt efterspil’, som er skrevet af den italienske forfatter Claudio Magris. Romanen har sit udgangspunkt i Magris’ fødeby, Trieste, og handlingen udspiller sig over flere tidsperioder og krige. Bogen har inspireret mig til at besøge Trieste – en by, hvor blandt andet James Joyce boede i 28 år.

Omtalte personer

Robert Olsen

Forstander, Kofoeds Skole, medlem, Rådet for Socialt Udsatte
sygeplejerske (1986)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu