Shenzhens myldrende markedsplads for elektronik

På det enorme Huaqiangbei electronics market i Shenzhen i Kina er stemningen og mylderet som på en gammeldags markedsplads. Men frugt og grønt i kurvene er erstattet med mikrochips, kabler, skærme og sensorer.

Peter Hesseldahl

Shenzhen er Kinas svar på Silicon Valley. Det er her, en meget stor del af al den forbrugerelektronik, du har derhjemme, i lommen eller i tasken, bliver fremstillet.

Et enestående miljø, hvor ingeniører, designere, store virksomheder og små komponentleverandør myldrer rundt mellem hinanden og lynhurtigt afprøver ideer og muligheder.

Huaqiangbei electronics market i Shenzhen er en hel bydel med store bygninger og haller fyldt med utallige små butikker i mange etager.

Man siger, at innovationen går så hurtigt her, at man på en uge udvikler, hvad det tager 4 uger at udvikle i resten af verden.

Når man går rundt i mylderet mellem de små butikker kan er det nemt at forstå hvorfor. Det er så let lige at smutte ned om hjørnet og hente en indkøbspose med komponenter til sit projekt – og hvis man ikke kan finde det, er der kun et par timers kørsel ud til en fabrik, der kan lave det.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu