Spil giver succesfulde forandringer

Når organisationer skal gennem store forandringer, går de alt for ofte til opgaven som et dovent oldboyshold. Men den rette træning kan få medarbejderne til at arbejde som en veltrimmet preussisk hær anno 1866.

Du er landstræner i en populær holdsport, og om få måneder skal I spille de afgørende slutrundekampe. Hvad gør du?

Langt de fleste ville samle holdet på forhånd i træningslejre for at afprøve og forfine de centrale taktikker, og man ville spille holdet sammen og rydde dummefejlene af banen gennem en række testkampe. Det ville være det rene galimatias og en direkte vej til en fyreseddel, hvis træneren droppede forberedelserne og blot bad holdet om at møde op til spilstart i håbet om, at dagsformen ville være tilstrækkelig.

Men hvad gør vi, når der for alvor skal leveres i landets store organisationer? Når en ny strategi skal rulles ud, når reorganiseringen skal implementeres, eller når et afgørende projekt skydes i gang?

Samler vi holdet på forhånd til en træningslejr? Spiller vi os ind på hinanden på prøvebanen? Renser vi ud i dummefejl og misforståelser gennem en testkamp?

Min erfaring er desværre, at vi ofte gør meget lidt før kampdagen. Et lille projekt- eller strategiteam har på forhånd lavet analyser og planer, men når det går løs, og der skal eksekveres, sker det typisk med et hold, der dårligt nok kender hinanden eller opgaven før kickoff. Alt for mange organisationer har samme vinderstrategi som et oldboyshold, der ikke orker at træne, men blot mødes en halv time før kampstart til en lille luntetur eller en håndbajer som opvarmning.

Forberedelsen fejler

Grundig forberedelse er ingen garanti for succes, men alle, som har dyrket en smule holdsport, ved, at blot en smule forberedelse er meget bedre end ingen. Og det er ikke, fordi opgaven er let til at starte med – den barske statistik fra utallige undersøgelser er, at det kun er omtrent hver tredje forandringsprojekt, der kommer i mål med succes.

Med de odds kan det undre, at vi typisk forsømmer forberedelse i en grad, man i andre brancher vil kalde uprofessionel eller uansvarlig. Jeg har fire bud på, hvorfor det ofte sker:

Følg Ask Agger

  1. Vi er for selvsikre. Ofte undervurderer vi arbejdsopgaven og de vanskeligheder, der følger med at forandre noget i komplekse organisationer. Typisk undervurderer vi behovet for interessenthåndtering og de kulturelle aspekter, og derfor gør vi os ikke tiltrækkeligt umage.
  2. Vi er for utrygge. Danskere er dygtige. Vi synes selv, vi er dygtige. Vi er vant til at arbejde sammen med dygtige kollegaer. Og vi har ofte et arbejdsmiljø, hvor vi løbende bekræfter hinanden i den gensidige dygtighed. Jeg har intet imod anerkendelse eller velbegrundet selvtillid, men i en massiv kultur af ufejlbarlig dygtighed kan det være vanskeligt at snakke om fejl. Det gælder både egne og andres. Men når man arbejder med forandringer, foregår det på måder og områder, hvor vi nødvendigvis er lidt på udebane, og hvor vi ikke er lige så dygtige, som vi plejer. Her kommer vi til at begå fejl – enten på træningsbanen eller for alvor – og det føles utrygt. Og det ofte i en grad, så vi hellere vil udsætte ubehaget end at blive klogere tidligt i processen ved at få nogle knubs under en træningskamp.
  3. Vi er for travle. Der er altid opgaver for hånden, og vi er dårlige til at prioritere eller sige nej, før det hele er ved at brænde på. I mange organisationer hersker der en kultur, hvor det er prestigefuldt at være travl, målrettet og lidt utålmodig. Vi fokuserer på det, som haster, frem for på det, der i sidste ende er vigtigst – f.eks. at lave en god forberedelse.
  4. Vi er for bekvemme. Som alle med et velment, men uforløst nytårsforsæt ved, så kan turen ned i træningscentret nogle gange synes uendelig lang. Vi fylder kalenderen med andre opgaver eller overspringshandlinger af frygt for, at træningen og forberedelsen bliver hård, kedelig eller besværlig.

Leg i sandkassen

Jeg har en gammel interesse for preussisk militærtænkning, og netop fra den kant kan der være hjælp at hente.

[quote align="right" author=""]Arbejdet med simulationerne handler ikke om at forudsige slagets gang, men om at skærpe evnen til at navigere i høj kompleksitet.[/quote]

Efter store nederlag under Napoleonskrigene gennemførte preusserne i midten af 1800-tallet en markant reform af deres militær, herunder særligt deres officersskole. De indførte en ekstrem grad af uddelegering og autonomi, og forlangte af deres officerer på slagmarken, at de udviste stort selvstændigt initiativ og tog bestik af de muligheder, der opstod under kamphandlingerne.

Til at træne disse evner udviklede preusserne avancerede ”kriegsspiel”, hvor officererne i en tryg sandkasse kunne høste erfaringer i fredstid. Arbejdet med simulationerne handler ikke om at forudsige slagets gang, men om at skærpe evnen til at navigere i høj kompleksitet (en evne, moderne læringsforskere betegner ”scenariekompetence”).

Jeg har selv haft fornøjelsen af at arbejde med læringsspil og brætspilsbaserede simulationer i flere af Danmarks største organisationer, og det er min erfaring, at netop denne tilgang kan tilbyde en effektiv ”prøvebane”, der hjælper de centrale aktører i et forandringsprojekt med at komme godt fra start. Lad os kort genbesøge de fire bud fra tidligere:

  1. Vi er for selvsikre: Simulationer giver modstand og kan hjælpe os med at få den fornødne respekt for opgaven. Fejl og konsekvenser bliver skræmmende tydelige, og vi tager os sammen for at undgå, at tabene i matadorpenge og spilbrikker gentager sig senere med rigtige budgetter, kunder og kollegaer.
  2. Vi er for utrygge: Det er engagerende at arbejde med simulationer, og deltagerne glemmer hurtigt hverdagens utryghed og usikkerhed, når det spiller i ”sandkassen”. Selv om tematikker og dilemmaer er hentet fra virkeligheden, hjælper simulationens fiktive rammer os med at reflektere åbent om fejl og erfaringer.
  3. Vi er for travle: Simulationer er en effektiv træningsform med høj intensitet og stort udbytte i forhold til den anvendte tid. Det svarer lidt til forskellen på udbyttet i fitnesscentret efter en lektion med en personlig træner versus et par timer, hvor man træner lidt for sig selv. Simulationer kan være den effektive træningsform, der gør det muligt for selv de travleste medarbejdere at træne og forberede sig.
  4. Vi er for bekvemme: Det er sjovt og stimulerende at spille, og man bliver hurtigt motiveret af de faglige udfordringer og kappestriden med kollegaerne. Der er ”hard fun”, hvor tiden flyver af sted og man giver mere af sig selv, end man måske havde regnet med.

Der er med andre ord mange gode grunde til, at de store organisationer lader sig inspirere af preussernes ”kriegsspiel” og styrker deres scenariekompetencer. Hvis vi lærer af vores fejl og misforståelser under træningen, øger vi chancen for, at den rigtige kamp bliver en succes.

Læs flere af Ask Aggers indlæg her.

Alle indlæg på MM Blog er alene udtryk for skribentens personlige holdning.

Forrige artikel Fransk-amerikansk forbrødring i klimaets tegn Næste artikel Velkommen til EUROPA
En lukket valgfest: Hvorfor stemmer de ikke?

En lukket valgfest: Hvorfor stemmer de ikke?

POLITIK OG VELFÆRD Danskerne har noget nær verdensrekord i demokratisk deltagelse. Men fire grupper holder sig alt for ofte væk fra stemmeboksen: unge, indvandrere og efterkommere, kortuddannede og personer uden for arbejdsmarkedet. Her kommer deres egne forklaringer på hvorfor. De kan måske rumme nøglen til en løsning. 

Fest, fællesskab og nålestikskampagner skal få flere ind i valglokalet

Fest, fællesskab og nålestikskampagner skal få flere ind i valglokalet

POLITIK OG VELFÆRD Der er mangel på viden om, hvad der virker, når regioner og kommuner forsøger at gøre en indsats for at få alle med til de lokale valg. Tænketanken Mandag Morgen har samlet en stribe gode ideer og konkrete tiltag, der har vist sig at virke. De fleste tiltag er både enkle og billige.

Et anlæg i den saudiarabiske ørken skal katapultere grøn brint

Et anlæg i den saudiarabiske ørken skal katapultere grøn brint

GRØN OMSTILLING Der er et evindeligt dilemma: Hvis man skal producere grøn brint i stor skala, kræver det, at der er et marked og en bekostelig infrastruktur. I Neom, en fremtidig megaby i Saudi-Arabien, tror investorer, at de kan levere både hønen og ægget med et projekt, der minder meget om de danske power-to-x-planer. 

Direktør for patienternes gode liv

Direktør for patienternes gode liv

POLITIK OG VELFÆRD Godt 36.000 medarbejdere i Region H har på 11 sygehuse sat lighedstegn mellemsundhed og behandling. Det har reduceret dødeligheden efter kræft og hjertesygdomme. Nu skal de også hjælpe patienterne tilat leve gode liv - nogle endda med kroniske sygdomme. Den kulturændring skal regionens nye direktør stå i spidsen for.

Nu skal teknikken designes modulært

Nu skal teknikken designes modulært

DIGITAL OMSTILLING B&O har netop lanceret en ny mobil højttaler, der er designet til at holde mange år – selvom den teknologiske udvikling løber hastigt videre. Apparatet er modulært opbygget, så delene let kan repareres eller udskiftes i takt med, at nye digitale formater og software stiller andre krav til elektronikken.

Kinas 300 millioner børn er et kæmpe marked for danske virksomheder

Kinas 300 millioner børn er et kæmpe marked for danske virksomheder

I Kina er det gode børneliv kommet på dagsordenen. Det giver forretningsmuligheder for en bred vifte af danske virksomheder – fra legetøjsproducenter over arkitekter til spiludviklere. Danske forskere kan være med til at åbne dørene, da der trækkes på en solid tradition for at undersøge tingene i børnehøjde, skriver det danske innovationscenter i Shanghai.

Dit klima-mindset afgør din virksomheds fremtid

Dit klima-mindset afgør din virksomheds fremtid

LEDELSE Corona har naturligt nok farvet lederes syn på verden det sidste år. Men hvis man vil fremtidssikre virksomheden, må klimaet nu udgøre en fremtrædende del af lederens mindset, skriver Anna Fenger Schefte og Anders Nolting Magelund.

Bæredygtig virksomhedsdrift er for alle

Bæredygtig virksomhedsdrift er for alle

LEDELSE Virksomheder skal vænne sig til at udarbejde samfundsregnskaber, hvor virksomheden nøje vurderer og redegør for, hvordan den bidrager positivt, og hvordan den belaster samfundet. Det bliver et krav fra myndigheder, investorer, långivere, partnere og kunder, skriver Steen Hildebrandt.

Sådan kan den digitale udvikling støtte den grønne omstilling

Sådan kan den digitale udvikling støtte den grønne omstilling

DIGITAL OMSTILLING Siger man ”grøn og digital omstilling”, så har man dækket de to måske væsentligste dagsordener de kommende ti år. Digitaliseringen og en bæredygtig økonomi kan støtte hinanden – men det er ikke sikkert, at de gør det. Vi ser på, hvad der skal til for at få de to udviklinger til at trække i samme retning.

Grøn + Digital = Danmarks store chance

Grøn + Digital = Danmarks store chance

DIGITAL OMSTILLING Grøn teknologi og digitale offentlige tjenester er begge danske styrkeområder. Men der er brug for koordinering og samarbejde på tværs af det offentlige og det private, hvis Danmark skal udnytte mulighederne for at bruge digital teknologi til at nå klimamålene. KMD’s direktør, Eva Berneke, opfordrer regeringen til at bringe parterne sammen. 

Den traditionelle fagbevægelse organiserer nu kun halvdelen af lønmodtagerne

Den traditionelle fagbevægelse organiserer nu kun halvdelen af lønmodtagerne

POLITIK OG VELFÆRD Fundamentet under den berømmede danske model på arbejdsmarkedet slår dybe revner. Medlemsflugten fra fagbevægelsen er langt større og mere dramatisk end hidtil antaget, viser ny opsigtsvækkende forskning. Fagbevægelsens topfolk ser dybt alvorligt på udviklingen og arbejdsmarkedsforsker opfordrer til politisk handling.

Lizette Risgaard: ”Den udvikling skal bare vendes”

Lizette Risgaard: ”Den udvikling skal bare vendes”

POLITIK OG VELFÆRD De klassiske fagforbund forhandler overenskomster på stribe men organiserer en stadig mindre del af de danske lønmodtagere. Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, vil finde nye måder at organisere lønmodtagerne på for at vende udviklingen.

Analyse af pandemiparathed skød helt forbi målet

Analyse af pandemiparathed skød helt forbi målet

POLITIK OG VELFÆRD Den kendte økonom Branko Milanovic har sammenlignet landenes vurderede pandemiparathed i rapporten ‘Global Health Security Index’ fra 2019 med de faktiske corona-dødstal. GHS-indekset var ikke bare ude af stand til at forudsige udfaldet – tendensen har nærmest været det modsatte af det forventede.

10 trends for sociale investeringer i 2021

10 trends for sociale investeringer i 2021

KOMMENTAR Det er svært at spå, især om en fremtid præget af coronakrisens uforudsigelige dønninger. Den Sociale Kapitalfond vover alligevel pelsen og giver her 10 uvidenskabelige men dog kvalificerede bud på trends, der vil kendetegne markedet for sociale impact-investeringer i 2021.

Anders Dybdal anbefaler

Anders Dybdal anbefaler

KULTURANBEFALING CEO i konsulentbureauet Operate, Anders Dybdal, dykker ned i systemisk tænkning og holder sig opdateret med Altingets nyhedspodcast, Altinget Ajour.

Støtten til systemet vakler

Støtten til systemet vakler

VINTERLÆSNING: Støtten til systemet vakler.

Mistroen og frustrationerne bobler frem fra neden.

Vi ser det i form af romerlys og sortklædte demonstranter i danske byer. Eller som et stormløb på Kongressen i Washington. Og som en endeløs strøm af vrede på sociale medier.

Vi har samlet artikler fra Mandag Morgens arkiv, der ser nærmere på den udfordring, vores demokrati står overfor.

Bliver økonomien ramt af senfølger?

Bliver økonomien ramt af senfølger?

VINTERLÆSNING: Økonomien får lige nu en ordentlig rusketur af coronakrisen.

Vil den være alvorligt forslået, når pandemien gradvist slipper sit tag i vores samfund?

Vi har samlet en række af Mandag Morgens artikler fra det seneste halvår, der ser på, hvilken vej de økonomiske tendenser peger.

Vær en ny leder efter krisen

Vær en ny leder efter krisen

VINTERLÆSNING: På mange arbejdspladser har coronakrisen på rekordtid knust vaner og principper, der ellers virkede som støbt i beton.

Meget er nyt, og vi famler os frem. Vi er i færd med at genskrive manualen.

I den forstand er coronakrisen også en invitation til fornyelse af ledelsesgerningen.

Det er ikke en nem proces. Her finder du fire ledelsesindlæg med hjælp og inspiration til opgaven.

Dystopisk Big Mother eller fagre nye verden?

Dystopisk Big Mother eller fagre nye verden?

VINTERLÆSNING: Algoritmer er ved at indtage den offentlige forvaltning.

På Mandag Morgen har vi gennem længere tid undersøgt, hvad der sker, når big data og kunstig intelligens kan blive hverdag i socialarbejdet, ved domstolene og fastsættelsen af vores ejendomsskat.

Det kan betyde bedre service til den enkelte og bedre udnyttelse af offentligt ansattes tid.

Men det kan også resultere i et koldt og kafkask system, hvor algoritmens uperfekte data vinder over det menneskelige skøn.

Så hvordan sikrer man, at den nye teknologi bruges til borgerne – og ikke blot til systemets – fordel?

De fattigste betaler prisen for to årtiers skattelettelser

De fattigste betaler prisen for to årtiers skattelettelser

POLITIK OG VELFÆRD Danmark er blevet et mindre omfordelende land, viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Uligheden er voksende, men der er lange udsigter til en ny politisk kurs. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard maner til tålmodighed. 

2021 kan blive vendepunktet

2021 kan blive vendepunktet

POLITIK OG VELFÆRD Vi har alt for længe stået handlingslammede overfor globale kriser, som vi ved, kræver handling. Klimakrise. Mistillid til demokratiet. Global ulighed. Erfaringerne med at tackle pandemien har skabt et unikt momentum. Måske er 2021 det vindue for forandring, vi har ventet på.

Fagre grønne og digitale fremtidsteknologier

Fagre grønne og digitale fremtidsteknologier

DIGITAL OMSTILLING Blockchain, virtual reality og DNA-baseret hukommelse er blandt de stadig noget eksotiske teknologier, som vil brede sig i de kommende år, og som udmærker sig ved at være langt bedre redskaber til at gøre økonomien mere effektiv og mindre ressourcekrævende. 

ICDK: Den digitaliserede familielæge er mere tilgængelig

ICDK: Den digitaliserede familielæge er mere tilgængelig

DIGITAL OMSTILLING Med en stigende mangel på praktiserende læger kan nye teknologiske løsninger være med til at afhjælpe situationen i Danmark. Der er meget inspiration at hente i Silicon Valley, hvor konsultation via nettet, og selvbetjeningsløsninger til måling af helbredet, er blevet en del af hverdagen for mange. Det skriver Innovation Centre Denmark i Silicon Valley.

Gør klar til de arbejdende seniorer

Gør klar til de arbejdende seniorer

LEDELSE Den aldrende arbejdsstyrke betyder, at ledere vil skulle håndtere en voksende gruppe af aktive seniorer, og det stiller nye krav. Den klassiske aldersbaserede formular for afslutning af arbejdslivet kan ikke længere bruges, skriver Jesper Brask Fischer.

”Hvis du ikke er pissevred, er det fordi du ikke følger med”

”Hvis du ikke er pissevred, er det fordi du ikke følger med”

ØKONOMI Coronakrisen har forværret vilkårene for økonomisk pressede folk, der havde nok at slås med i forvejen. Højlydt utilfredshed og massedemonstrationer mod systemet er brudt ud og eskaleret i årets første uger. For at stoppe vredens vækstvilkår er politikerne nødt til at bevæge sig mentalt ud af 1980’erne og vende sig mod en ny økonomisk virkelighed, mener den britisk-amerikanske økonomiprofessor Mark Blyth.

Julie Arnfred Bojesen anbefaler

Julie Arnfred Bojesen anbefaler

KULTURANBEFALING Fra historiepodcast om mongolernes hærgen i Østeuropa til fantastiske fortællinger fra det enorme russiske grænseland. Ung frontperson bag nyt ukrainsk-dansk ungdomshus giver et indblik i hendes kulturelle forberedelser til jobbet.

Krisestyring for 31 milliarder:  Historisk mange trepartsaftaler under corona

Krisestyring for 31 milliarder: Historisk mange trepartsaftaler under corona

POLITIK OG VELFÆRD Det seneste år har budt på hele 15 trepartsaftaler, som har kostet milliarder af kroner og har reddet tusindvis af arbejdspladser. Coronakrisen har pustet nyt liv i selve hjertet af den berømmede danske model, treparts-institutionen. Førende forskere forudser, at trepartsfesten vil forsætte med aftaler om blandt andet grøn omstilling og de såkaldte andengenerationsreformer.

Lønmodtagere og arbejdsgivere klar til ny generation af reformer

Lønmodtagere og arbejdsgivere klar til ny generation af reformer

POLITIK OG VELFÆRD Efter 15 trepartsaftaler på et år har lønmodtagernes og arbejdsgivernes topfolk fået sult på mere. De er klar til at hjælpe regeringen med nye type af reformer. Lizette Risgaard og Jacob Holbraad har også andre ting på ønskesedlen til nye aftaler.

Algoritmer i socialarbejdet kan hurtigt umyndiggøre borgerne

Algoritmer i socialarbejdet kan hurtigt umyndiggøre borgerne

DIGITAL OMSTILLING Brug af algoritmer og prædiktive data i det borgernære velfærdsarbejde kræver, at vi overvejer nøje, hvordan det forandrer samarbejdet med de berørte familier. Faren er, at vi sætter systemet over borgerne, hvilket er det, vi netop prøver at komme væk fra, skriver Robin Vickery.

S fører klimakamp med skarp gul profil

S fører klimakamp med skarp gul profil

POLITIK Regeringen har gjort sin håndtering af den grønne omstilling til et centralt element i en værdipolitik, der handler om at være tæt på produktions- og provins-Danmark og at lægge afstand til det radikale storby-Danmark.

Ny stil: Blå rådgivere til røde ministre

Ny stil: Blå rådgivere til røde ministre

NYT JOB Både i Udlændinge- og Integrationsministeriet og i Finansministeriet har man ansat folk, der for ganske nyligt har været særlige rådgivere for blå toppolitikere.

Den cirkulære økonomi vil være intenst digital

Den cirkulære økonomi vil være intenst digital

DIGITAL OMSTILLING Den grønne omstilling og den gennemgribende digitalisering hænger uløseligt sammen. Risikoen er, at digitaliseringen fører til et fremmedgjort, overvåget forbrugersamfund. Muligheden er, at detaljerede data, kunstig intelligens og tæt digital sammenkobling skaber en cirkulær og energieffektiv økonomi til gavn for mennesker og natur.

ICDK: Sydkorea viser hvordan madspild kan håndteres

ICDK: Sydkorea viser hvordan madspild kan håndteres

KOMMENTAR Sydkorea har med en blanding af skrap lovgivning og avanceret digital teknologi reduceret madspild til nogle få procent. De koreanske løsninger kunne med fordel inspirere både fødevareindustrien og husholdningerne i Danmark, skriver det danske innovationscenter i Seoul. 

Hvad parforholdet kan lære os om coronaledelse

Hvad parforholdet kan lære os om coronaledelse

LEDELSE Vi skal tage de følelsesmæssige reaktioner efter mange måneders nedlukning alvorligt. Med inspiration fra parforholdet er der en række erkendelser og øvelser, som kan gøre en forskel, skriver erhvervs- og krisepsykolog Louise Dinesen.

Ud af EU, ind i ilden: Det globale Storbritanniens skæbneår

Ud af EU, ind i ilden: Det globale Storbritanniens skæbneår

POLITIK OG VELFÆRD På paradoksal vis er Storbritannien havnet forrest på den globale scene, netop som landet træder endeligt ud af EU. Som vært for klimakonferencen COP26 og årets G7-topmøde kommer premierminister Boris Johnsons ’Global Britain’-vision på omgående prøve. Men hvordan kan det globale Storbritannien gøre sig gældende i 2021?