Historien i tal

Stor analyse kortlægger danske iværksættere

Iværksætterbarometer 2017 udkommer i dag og viser, at der fortsat er en positiv udvikling i dansk iværksætteri. Blandt konklusionerne er, at flere ejere er lig med øgede ambitioner, og eksport giver vækst – på hjemmemarkedet.

Væksthus Sjælland, Væksfabrikkerne og Center for Vækstanalyse står bag analysen "Iværksætterbarometer 2017", der giver et indblik i, hvilke iværksættere, der har den største vækst.

Den viser blandt andet, at allerede i de første leveår er væksten fire gange højere hos de iværksættere, der eksporterer. Men omsætningsvæksten stammer faktisk ikke fra eksportmarkedet. Det er vækst på hjemmemarkedet, der trækker iværksætterne frem.

En anden vinkel som Iværksætterbarometeret stiller skarpt på er antallet af ejere. For når flere går sammen, så stiger ambitionerne i virksomheden markant. Ikke fordi behovet er større ift. omsætning, når der er to lønninger, der skal betales. For dem hvor to eller flere går sammen, er der også markant højere forventninger til at skulle ansætte folk ud over ejerne.

Læs mere om "Iværksætterbarometret" her.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu