Syv grunde til at virksomheder ikke lykkes med innovation

En stor andel af globale ledere og direktører ved godt, at deres virksomhed ikke kan overleve uden at innovere. Men da de har forsømt at gøre deres hjemmearbejde, ved de reelt ikke, hvad der skal til for at drive innovationen frem i deres egen virksomhed. Det viser en ny undersøgelse.

Disruption er her og der og alle vegne, og senest holdt regeringens nye disruptionsråd sit første møde. Som mange andre følger jeg spændt med i rådets arbejde, for er der noget, vi har brug for netop nu, er det forstyrrelsen. Evnen til at udfordre business as usual har vel aldrig været vigtigere end nu, og i særdeleshed for det erhvervsliv, som skal drive innovationen fremad og skabe den vækst, vi skal leve af i fremtiden.

Desværre er der for langt fra tanke til handling i mange virksomheder. I vores nye innovationsrapport ’Innovation Matters’ interviewede vi over 800 ledere og direktører fra hele verden om innovation i deres organisation.

Mens to tredjedele af respondenterne i undersøgelsen er enige om, at deres virksomhed ikke vil kunne overleve uden innovation, er kun 24 pct. sikre på, at de har defineret de egenskaber og aktiviteter, de skal bruge for at være innovative. Billedet ser ikke meget anderledes ud, når vi ser på de danske ledere i undersøgelsen: Kun 18 pct. af dem har brugt innovation til at skabe vækst i deres virksomhed i det seneste år.

Situationen har ikke ændret sig nævneværdigt, siden vi gennemførte undersøgelsen tilbage i 2015. Men hvorfor er virksomheder ikke bedre til at skabe innovation og disrupte deres egen forretning, når de nu godt kan se, at det er afgørende for deres overlevelse?

Det er der syv grunde til.


  1. De tror, det hele handler om teknologi. Der foregår masser af teknologisk innovation lige nu, lige fra fremskridt inden for kunstig intelligens til det voksende Internet of Things. Men man behøver ikke være et smart teknologifirma for at være innovativ; det handler ikke kun om at finde på en ny, smart app. At finde på en ny og bedre måde at strukturere sine ansatte og tiltrække talentfulde medarbejdere på er også innovativt, og det kan have en lige så dramatisk positiv indflydelse på bundlinjen.

  2. De efterlader innovation i en silo. Man løser ikke innovationsudfordringen ved at skabe en innovationsafdeling. Når man fylder rummet med teknologinørder, hjælper det måske med at finde på nogle interessante ideer, men det vil ikke gøre meget for at ændre den måde, virksomheden fungerer på. For at være virkelig innovativ skal hele virksomhedskulturen og måden, den løser problemer på, opfordre til at eksperimentere og forandre.

  3. De fokuserer udelukkende på disruptiv innovation. Mange topchefer ligger vågne om natten af frygt for, at en disruptiv, ung startup som Uber eller Airbnb kommer og ændrer deres marked fundamentalt. Det gør de også, måske ikke i morgen, men om fem eller ti år. Derfor skal virksomheder naturligvis også forsøge at forudse, hvad det betyder for deres marked i længden, og hvordan forretningen vil se ud om fem eller ti år. Men der er også værdi i en daglig, ’trinvis’ innovation. Det handler om at finde nye måder at forbedre sin forretning på lige nu. Hvis man formår at formulere en plan for at tilpasse forretningen til den udvidede virkelighed, blockchain-drevne, kunstigt intelligente fremtid 10 år frem i tiden, vil det være fantastisk. Men man når aldrig dertil, hvis man ikke evner at tjene penge i mellemtiden.

  4. De overlader det til de sædvanlige spillere. Vær ikke bange for at blande teams og få perspektivet fra mennesker, som man normalt ikke ville spørge. Måske kan økonomichefen se et problem i social media-planen, som ikke blev opfanget af marketingafdelingen. At sætte folk med forskellige erfaringer sammen for at tale et problem igennem kan give overraskende resultater. Mange ledere bør spørge sig selv, hvornår de faktisk sidst gjorde noget for at tilføre diversitet i en del af organisationen for at inspirere til innovation.

  5. De er for bange for at kopiere. I skolen lærte vi altid, at det er forkert at kopiere, men nu til dags er det dumt at lade være. Især bør virksomheder blive bedre til ’at stjæle’ ideer fra én sektor og anvende dem i en anden. Selvfølgelig forhindrer patenter og andre IPR-rettigheder os i at stjæle en anden virksomheds design eller brand, men der er intet juridisk, der forhindrer os i at genbruge en grundlæggende ide. Kunsten ligger i at identificere lighederne i problemet og være i stand til at oversætte det. I min egen virksomhed, PA, har vi f.eks. taget innovative elementer fra en mobiltelefon og anvendt dem i avancerede farmaceutiske teknologier. Vi har også taget innovative elementer fra sundhedspleje og biovidenskab og overført dem til forsvars- og sikkerhedssektoren.

  6. De fokuserer på kortsigtet profit. Når virksomheder er fodslæbende, når det kommer til innovation, er det tit, fordi de er pressede af det kortsigtede, daglige pres om at nå økonomiske mål. Når man er bange for ikke at sælge nok widgets i dette kvartal, kan det virke oplagt at gribe telefonen og forsøge at skaffe nye kunder frem for at tage et skridt tilbage og tænke over, hvordan man kan have en anden tilgang. Svaret er ikke at ignorere de instinkter og smide en masse penge og fokus efter innovation, uanset konsekvenserne. Det gælder derimod om at sætte tal på innovationsindsatsen, så de mere præcist viser måden, man måler virksomhedens succes på. Nogle mennesker tror, at innovation handler om at spilde penge på risiko, og at de stærkeste innovatører på en eller anden måde er ligeglade med profit og værdiskabelse. Det er ikke rigtigt. Det vigtigste barometer for succes er at nå i mål med de resultater, en organisation har sat sig for at nå.

  7. De er bange for nederlag. Det er en gammel kliché, men den er alligevel sand. De fleste ledere er bange for nederlag og at begå fejl, og det forhindrer dem i at løbe de nødvendige risici for at innovere og dermed skabe vækst i virksomheden. Innovation kræver, at man er åben over for at eksperimentere. Det er derfor, vi siger ’start small, fail fast, scale fast’. Virkeligheden er, at nogle ting vil fejle, og man kan ikke altid vide, om en ide vil være et af de nederlag, hvis man ikke prøver. Virksomheder er nødt til at belønne de ansatte, som tager risici, og ikke kun dem, som er succesfulde. Det er heldigvis noget, som danske virksomheder er gode til. Ifølge førnævnte undersøgelse belønner 96 pct. således innovative medarbejdere, uanset udkommet.


Forstyrrelsen af dagens orden er kommet for at blive. Nu bliver det spændende at se, hvordan virksomhederne tager handsken op og skaber den nødvendige innovation, så vi kan møde de forandringer, der banker så insisterende på døren i disse år.

Forrige artikel Disruption – en super anvendelig misforståelse? Næste artikel Jeg har tillid til den digitale revolution
Din relevans afgør om du er leder eller bare chef

Din relevans afgør om du er leder eller bare chef

LEDELSE Det er måske ikke hver dag, du forholder dig til din egen relevans som leder. Men det kan være afgørende for, om du kan bevare dit reelle ledelsesmandat, skriver Elize Dimare og Johnny Sørensen.

Kan danske virksomheder lyn-modernisere japansk bureaukrati?

Kan danske virksomheder lyn-modernisere japansk bureaukrati?

DIGITAL OMSTILLING Coronakrisen blev et moment of truth for Japans offentlige sektor, der er håbløst bagud med at digitalisere kommunikationen med borgerne. Papirdokumenter med traditionelle hanko-stempler overføres med fax, og først nu udvikles noget, der ligner NemID. Danmark øjner it-eksportmuligheder til det coronaramte japanske bureaukrati. 

Erhvervslivet sætter regeringen under hårdt grønt pres

Erhvervslivet sætter regeringen under hårdt grønt pres

GRØN OMSTILLING Klimapartnerskaberne har været en stor succes – så stor, at den nu manifesterer sig som et hårdt pres på regeringen fra erhvervslivet, der vil have mere fart på den grønne omstilling. Klimaloven, klimapartnerskaberne og Danmarks grønne industripolitik er rollemodeller for hele EU. 

Dan Jørgensen: ”Det er gået stærkt. Og vi har tænkt os at holde kadencen.”

Dan Jørgensen: ”Det er gået stærkt. Og vi har tænkt os at holde kadencen.”

GRØN OMSTILLING Dan Jørgensen er stolt af sine bedrifter i 2020. Klimaministeren kan ikke genkende billedet af en regering, der hænger i bremsen. Der er nedsat fire nye arbejdsgrupper, som skal fremme klimainitiativer på tværs af sektorerne. Og forude venter tre nye strategier for Power to X, CO2-lagring og elektrificering af Danmark.

De klimapolitiske højdepunkter i 2020

De klimapolitiske højdepunkter i 2020

GRØN OMSTILLING Selvom coronakrisen stjal mediebilledet, blev 2020 et travlt klimaår for erhvervslivet, klimapartnerskaberne og regeringen. Her er nogle af årets vigtigste grønne begivenheder.

Der er stadig lang vej til klimaneutral produktion i Danmark

Der er stadig lang vej til klimaneutral produktion i Danmark

GRØN OMSTILLING I 2030 skal CO2-udledningerne fra produktionsvirksomhederne være reduceret med 95 procent i forhold til 1990-niveauet. Det er målet i klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder. Men det kommer til at kræve en helt ny tilgang i de små og mellemstore virksomheder, hvor klimakamp endnu ikke fylder i hverdagen.

Mere undervisning, færre udsendte, færre flyveture

Mere undervisning, færre udsendte, færre flyveture

LEDELSE Læger Uden Grænser sender færre eksperter ud i verden i en tid med corona. Rådgivning via Teams, Skype eller Zoom kan løse nogle opgaver. Denne positive erfaring vil ændre praksis i organisationen, spår ny direktør.

De slukkede for kontakten til Trump – og hvad så nu?

De slukkede for kontakten til Trump – og hvad så nu?

POLITIK OG VELFÆRD De toneangivende techgiganter indgik en historisk alliance om at stoppe Trumps direkte adgang til de amerikanske vælgere. Dermed eksponerede de mere end nogensinde deres reelle politiske magt.

Stine Bosse anbefaler

Stine Bosse anbefaler

LEDELSE Stine Bosse glæder sig over en højskolesangbog, hvor alle kan synge med, og så anbefaler hun en græsk klassiker, der minder os om, at også nazisterne var mennesker med følelser, længsler og omsorg for andre.

Fremtidens MBA er fleksibel, billig og livslang

Fremtidens MBA er fleksibel, billig og livslang

LEDELSE Erhvervsuddannelserne på de amerikanske universiteter Harvard og Columbia føjer certifikater og livslang læring til deres programmer. Det er et skift, der siger noget grundlæggende om vores samfund. 

Den utæmmede digitale ytringsfrihed giver hovedbrud

Den utæmmede digitale ytringsfrihed giver hovedbrud

DIGITAL OMSTILLING Diskussionen har ulmet længe, men optøjerne på Capitol Hill og den efterfølgende nedlukning af Trumps konti på Twitter og Facebook har gjort et centralt spørgsmål meget påtrængende: Hvem skal bestemme, hvad der må siges online? EU-Kommissionen har et bud.

ICDK: Nye strategier skal tiltrække grønne investeringer i Indien

ICDK: Nye strategier skal tiltrække grønne investeringer i Indien

KOMMENTAR En af de positive effekter af covid-epidemien i Indien er, at indiske startups og iværksættere har formået at arbejde tæt sammen med indiske forskere om at udvikle løsninger hurtigt og effektivt. Nu overvejer man, om den form for innovation kan overføres til at løse udfordringerne med bærdygtighed, skriver det danske innovationscenter i Bangalore

Regenerativ ledelse vokser ud af pandemiens skygge

Regenerativ ledelse vokser ud af pandemiens skygge

LEDELSE En opgave for ledere i 2021 bliver at se ud over Teams-møderne og de hurtige corona-omstillinger og se på den helt store omstilling, der vil kendetegne 2020’erne: omstillingen fra den ekstraktive tænkning til den regenerative. Også i den daglige ledelse, skriver Mads Thimmer.

Investeringsbank advarer mod dansk klimaselvtilfredshed

Investeringsbank advarer mod dansk klimaselvtilfredshed

GRØN OMSTILLING Den schweiziske investeringsbank J. Safra Sarasin piller de grønne fjer af Danmark. Godt nok er Danmark et af verdens foregangslande, men vi når ikke Parisaftalens mål ved at følge den nuværende kurs, siger folkene bag bankens nye fremskrivningsmodel, der har til formål at vise konsekvenserne ved virksomhedernes klimaplaner.

Færre virksomheder i udsatte erhverv frygter corona-lukning

Færre virksomheder i udsatte erhverv frygter corona-lukning

ØKONOMI Danmarks Statistisk har, siden coronakrisen brød ud, spurgt virksomheder om deres frygt for at måtte lukke som følge af covid-19. Siden foråret er frygten overordnet set mindsket, og generelt vurderes risikoen for at måtte afvikle virksomheden på grund af covid-19 som lille – også inden for serviceerhverv samlet set.

Beskæftigelse af ikkevestlige indvandrere sætter danmarksrekord

Beskæftigelse af ikkevestlige indvandrere sætter danmarksrekord

POLITIK OG VELFÆRD Da coronakrisen ramte Danmark, var beskæftigelsen blandt ikkevestlige indvandrere højere, end den har været i fire årtier. Krisen har heller ikke været den katastrofe for integrationen, som mange ellers havde spået. Tre af landets førende eksperter betegner udviklingen som meget positiv. Den lave beskæftigelse blandt indvandrerkvinder og unge mænd uden uddannelse er dog to store udfordringer.

Forskningsdirektør om flere indvandrere i job: Vi har fat i noget af det rigtige

Forskningsdirektør om flere indvandrere i job: Vi har fat i noget af det rigtige

POLITIK OG VELFÆRD Rekordhøje beskæftigelsestal for ikkevestlige indvandrere gør forskningsdirektør Torben Tranæs optimistisk – på en moderat, forskeragtig facon. Han ser store muligheder i fokus på særlige brancher og udpeger den manglende integration af unge, mandlige efterkommere som et af samfundets største problemer.

Sindige jyder finder job til kvinder med ikkevestlig baggrund

Sindige jyder finder job til kvinder med ikkevestlig baggrund

POLITIK OG VELFÆRD Vesthimmerland ligger nummer ét på ranglisten over de kommuner, der er bedst til at få indvandrerkvinder i job. Det er en svær opgave. Så hvad er opskriften på deres succes? Det giver et jobcenter og to virksomheder deres forklaring på.

Tålmodighed hjælper ikkevestlige kvinder i job

Tålmodighed hjælper ikkevestlige kvinder i job

POLITIK OG VELFÆRD I Furesø Kommune tror man ikke på et quickfix, der kan skaffe ikkevestlige indvandrerkvinder varige job. Løsningen er langvarig og kræver grundige samtaler om kønsroller og helbred.

Et job giver dig frihed

Et job giver dig frihed

NYT JOB For Abdulkarim Alasat er jobbet på fabrikken i Tullebølle nøglen til frihed.

Investorer lægger klimapres på virksomheder

Investorer lægger klimapres på virksomheder

GRØN OMSTILLING En lang række store investorer indskærper over for nogle af Europas største virksomheder, at de skal arbejde Parisaftalen grundigt ind i deres forretninger. Der blæser nye grønne vinde i den finansielle sektor, lyder vurderingen fra eksperter.

Ellen Klarskov Lauritzen anbefaler

Ellen Klarskov Lauritzen anbefaler

KULTURANBEFALING Ellen Klarskov Lauritzen værdsætter kunsten at fatte sig i korthed på arbejdet, men leder efter det modsatte, når hun har fri. Hun anbefaler en murstensroman, der dvæler ved detaljen, og forbereder sig på foråret med elektronisk dansk musik. 

De næste årtier bliver et kæmpe opsving

De næste årtier bliver et kæmpe opsving

DIGITAL OMSTILLING Scenarier har det med at være deprimerende læsning. De enorme udfordringer og forandringer, der er på vej, virker skræmmende. Wired-journalisten Peter Leydens scenarie The transformation er en fortælling om fremtiden, man faktisk bliver inspireret og i bedre humør af at læse.

Omstillingen - et uddrag

Omstillingen - et uddrag

DIGITAL OMSTILLING The transformation – Omstillingen – er et scenarie i seks afsnit, der beskriver verdens udvikling fra 2020 til 2050. Scenariet er udformet som artikler, skrevet i år 2100 af den fiktive journalist Stuart Rand, der kigger tilbage på de tre årtiers radikale forandringer.  

ICDK: Kina har indgået verdens største frihandelsaftale

ICDK: Kina har indgået verdens største frihandelsaftale

KOMMENTAR I en nyhedsstrøm præget af corona og præsidentvalget i USA har få bemærket, at der sidste måned blev indgået verdens største frihandelsaftale, der omfatter størstedelen af Asien, Australien og New Zealand. Innovation Centre Denmark i Shanghai fortæller, hvordan aftalen også får betydning for danske virksomheder.

Når visioner er virkningsløse

Når visioner er virkningsløse

LEDELSE Visionsbaseret ledelse kan skabe fælles retning og motivation. Men visioner kan også blive et skønmaleri, som skaber polarisering eller fortrænger svære diskussioner og afvejninger, skriver Klaus Majgaard, der har et bud på, hvordan du undgår det.

2021 kan blive et skelsættende klimapolitisk år

2021 kan blive et skelsættende klimapolitisk år

GRØN OMSTILLING Det nye år bliver et travlt klimaår for Danmark, EU og resten af verden. Milliarder af euro, dollar og yuan ligger klar til investeringer i rene teknologier fra krisepakker og stadigt mere klimabevidste private investorer. Analytikere taler om en decideret acceleration i den grønne omstilling, og i de mest optimistiske scenarier er Parismålet igen i sigte.

Michael Løve anbefaler

Michael Løve anbefaler

KULTURANBEFALING Nettos direktør, Michael Løve, har fundet podcasten, der sikrer, at hans døtre aldrig vil ryge. Og så anbefaler han det nyeste værk af lufthavnslitteraturens ukronede konge om det USA, han kender bedst.

Der bliver ingen kartoffelkur på den anden side af corona

Der bliver ingen kartoffelkur på den anden side af corona

ØKONOMI Uden nævneværdig dramatik er statsgælden kravlet mod nye højder under coronakrisen. Lave renter er den nye normal, og derfor er gæld næsten gratis. Et lille år efter det globale pandemichok melder spørgsmålet sig, om vi er forberedte på det, de færreste økonomer forventer. 

Gælden, dollaren og det eksorbitante privilegium

Gælden, dollaren og det eksorbitante privilegium

ØKONOMI Som udsteder af verdens mest anvendte valuta høster USA økonomiske fordele, andre lande kun kan drømme om. Den position er ikke akut truet, men vi er måske ved at se begyndelsen på enden, og det kan tvinge USA til at sætte tæring efter næring.

2021 – corona år to

2021 – corona år to

POLITIK OG VELFÆRD Coronaen har forandret vores samfund og vores liv for altid. Nu bliver opgaven at tage det bedste med os ind i 2021 og huske på, hvad livskvalitet er.

Følsom nytårshilsen

Følsom nytårshilsen

Tårer og topledelse var stadig en følsom affære i 2020.

På Mandag Morgen har vi i årets løb talt med tre topchefer, der alle på hver deres måde har været tvunget til at forholde sig til store følelser i deres lederskab. 

Mød den kontroversielle mediechef, den revolutionære revisor og politikeren, der blev kaldt ’isdronningen’. 

Lys i mørket: Historier der vækker håb for 2021

Lys i mørket: Historier der vækker håb for 2021

Trods pandemi, klimakrise, økonomisk krise og politisk ustabilitet har 2020 også vist vejen til lysere tider. Vi har samlet nogle af de historier, der har givet os håb her på Mandag Morgens redaktion det seneste år.

”Jeg vil være kommunaldirektør i en kommune, der tør lytte til borgerne”

”Jeg vil være kommunaldirektør i en kommune, der tør lytte til borgerne”

POLITIK OG VELFÆRD Hvad er de gode – og hvad er de dårlige erfaringer fra coronakrisen? Fredericia Kommune er gået systematisk til værks for at finde svar – og har fået input fra over 5000 borgere, der er kogt ned til et idékatalog. Den fremgangsmåde kan være med til at ændre kommunen og organisationen, mener kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. 

Danske fintechs spinder guld på (andres) kriminalitet

Danske fintechs spinder guld på (andres) kriminalitet

DIGITAL OMSTILLING Fintech-revolutionen i Danmark har betydet fremvækst af virksomheder, der løser verdensomspændende problemer med svindel og anden kriminalitet. Det potentielle marked er enormt, men herhjemme er blandt andet den danske tillid en barriere for innovationen.

Digital kunst med politisk slagkraft

Digital kunst med politisk slagkraft

DIGITAL OMSTILLING Digital teknologi kan bruges af borgere til at afsløre myndigheder. Den engelske organisation Forensic Architecture har det seneste tiår produceret videoer, der minutiøst dokumenterer overgreb og stiller myndigheder til ansvar. Museer og gallerier er gruppens vigtigste medier.

ICDK: CarbonTech til fangst af CO2 vinder frem i Californien

ICDK: CarbonTech til fangst af CO2 vinder frem i Californien

GRØN OMSTILLING Nye teknologier hjælper os med at redde klimaet ved at trække CO2 ud af luften – det er en nødvendighed, hvis vi skal nå Paris-aftalens klimamål. Og Californien er endnu en gang i front med hensyn til ‘carbontech’, skriver Innovation Center Denmark fra Silicon Valley.