Nyt Job til  
Inger Støjberg
Jakob Ellemann-Jensen
Stephanie Lose

Tag ikke fejl af Stephanie Lose

LEDELSE Den underspillede bogelsker fra Løgumkloster skal hjælpe ministersønnen fra Hellerup med at stoppe vælgerblødningen i Venstre.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Stephanie Lose

Nyt job

Hvem? 

Stephanie Lose

Hvilket job?

Næstformand i Venstre

Overtager fra?

Inger Støjberg

Baggrund

  • 2018 - : Formand for Danske Regioner
  • 2015 - : Formand for Region Syddanmark
  • 2006 - : Valgt til regionsrådet i Region Syddanmark
  • 2010-2015: Adjunkt på Erhvervsakademi Sydvest
  • 2006-2010: Investerings- og valutarådgiver i Jyske Bank
  • 2006: Uddannet cand.oecon. fra Syddansk Universitet
  • Største udfordring

”Jeg kan forstå på alskens politiske kommentatorer, at mine fornemste kvalifikationer er, at jeg er kvinde og fra Jylland.”

Stephanie Lose kom med sin sarkastiske bemærkning på Facebook, da hun syv dage inde i det nye år offentliggjorde, at hun stillede op som næstformand i Venstre, efter at Inger Støjberg havde trukket sig.

Men tag ikke fejl.

Stephanie Lose er en formidabel politisk strateg, kan spille magtens spil som få og ender som regel med at vinde til sidst.

Hun blev nærmest fra dag ét som ny formand for Region Syddanmark kastet ud i den ømtålelige opgave med at rydde op efter sin engang så populære forgænger Carl Holst. Ved valget i 2017 blev hun med næsten 90.000 personlige stemmer suverænt den regionrådspolitiker i Danmark, der fik flest stemmer.

Hun lavede et enestående politisk træk, da hun som den eneste V-regionsrådsformand snuppede formandsposten i Danske Regioner for snuden af de fire S-regionsformænd. Hun har også mange aktier i, at regionerne har overlevet på trods af talrige dødstrusler fra ikke mindst hendes egne partifæller.

Hun holdt sig klogelig tilbage, da Venstre skulle finde en ny næstformand i september 2019, og valget faldt på Inger Støjberg. Denne gang stillede hun op som den første, sidste og eneste kandidat til posten. Og vandt selvfølgelig.

Hun får brug for alle sine politiske og strategiske talenter, når hun sammen med Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen skal få stoppet blødningen i vælgertilslutningen og genopbygget tilliden i baglandet til det gamle parti.

Om det lykkes det nye makkerpar – ministersønnen fra Hellerup og den underspillede bogelsker fra Løgumkloster – at blive en succes, kan kun fremtiden vise. Men udfordringerne står i kø.

Meningsmålinger spår en halvering af partiets mandater i Folketinget. Rollen som blå bloks naturlige statsministerkandidat er derfor truet. Lars Løkkes exit og Støjbergs rigsretssag kan betyde endnu større vælgerflugt. Jakob Ellemann mangler fortsat at definere et klart politisk projekt. Venstres genopfundne skattestop holder partiet uden for store aftaler som afgiftsnedsættelser på elbiler og politiforlig. Tålmodigheden i partiets bagland er sat på alvorlig prøve.

Nu kommer Stephanie Lose i modsætning til andre V-næstformænd ikke til at tegne partiets politik udadtil i medierne. Det lader hun formanden og folketingsgruppen om. Hun kommer til gengæld til at drikke rigtig meget kaffe med kredsformænd og medlemmer rundt omkring i Venstres bagland i den kommende tid.

Denne redefinering af næstformandsposten betyder også, at hun ikke er udpeget som uofficiel kronprinsesse i Venstre og dermed naturlig arvefølger til tronen den dag, Jakob Ellemann-Jensen siger stop.

Men igen, tag ikke fejl af Stephanie Lose. 

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Stephanie Lose

Økonomiminister (V), næstformand for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu