The Nordic Model

De nordiske lande har med en kombination af omfattende velfærdssystemer og stærk økonomisk konkurrenceevne undret økonomer i årevis. Hvordan kan disse lande være blandt de mest økonomisk lige og samtidig være blandt verdens mest konkurrencedygtige økonomier? Svaret skal bl.a. findes i den unikke opbygning af den offentlige sektor. Danske KommuneKredit, finske MuniFin og svenske Kommuninvest,…

De nordiske lande har med en kombination af omfattende velfærdssystemer og stærk økonomisk konkurrenceevne undret økonomer i årevis. Hvordan kan disse lande være blandt de mest økonomisk lige og samtidig være blandt verdens mest konkurrencedygtige økonomier? Svaret skal bl.a. findes i den unikke opbygning af den offentlige sektor.

Danske KommuneKredit, finske MuniFin og svenske Kommuninvest, der på vegne af de enkelte landes kommuner forhandler finansieringsordninger med internationale investorer, har bedt Mandag Morgen hjælpe med at formidle denne sammenhæng til et globalt publikum.

Rapporten belyser sammenhængen i fire artikler, der kan læses uafhængigt af hinanden eller sammen. Læseren kan blive klogere på kommunens rolle i den offentlige økonomi, sammenhængen mellem høje skatter og et højt serviceniveau, den nordiske tradition for kompromiser samt de udfordringer, som de nordiske lande står overfor.

Artiklerne er suppleret med en række helsidesopslag, der grafisk præsenterer de nordiske lande.

God læselyst.

Hent PDF

Forrige artikel Infrastruktur - nye veje til vækst Infrastruktur - nye veje til vækst Næste artikel Byliv der betaler sig - Gevinster ved investeringer i byliv og bykvaliteter Byliv der betaler sig - Gevinster ved investeringer i byliv og bykvaliteter