Tryghed er det politiske kodeord – både i Sverige og Danmark

KOMMENTAR: Hvis politikerne ikke kan sikre os tryghed i hverdagen, så stemmer vi som vælgere med fødderne. Det er læren fra Sverige, som danske politikere helt sikkert skæver nervøst til.

Ghettoplan og sikkerhedspakke. Regeringen har skarpt fokus lige nu på gennemførelsen af den tidligere regerings ghettoplan, der blev vedtaget i november 2018 med et bredt flertal i Folketinget, som ud over DF og SF også talte Socialdemokratiet. En gang f­­­­­or alle var hensigten med den kolossale politiske og økonomiske satsning at gøre op med parallelsamfund og indvandrerbander.

Samtidig har regeringen efter bombesprængninger, gadeskyderier og bilbrande rundtomkring i landet netop fremlagt en sikkerhedspakke i sidste måned med hele 16 punkter. De indebærer udvidet tv-overvågning på gader og stræder, styrket overvågning af banderne og forbedring af banderegistret, penge til politiet til indkøb af flere droner til overvågning og skærpede straffe for bombesprængninger ved offentlige bygninger og meget mere. Retspolitiske initiativer, der alle sammen har til formål at skabe mere tryghed.

MAN KUNNE FÅ DEN TANKE, AT REGERINGEN havde kigget sig over skulderen til vores nabo i Sverige, hvor integrationsproblemer, bandevold, bombesprængninger og skyderier i byerne for alvor er ved at møblere rundt på det politiske landskab. 15. november offentliggjorde Aftonbladet/Demoskop den første meningsmåling i Sveriges politiske historie, som gjorde Sverigedemokraterne (SD) til landets største parti med 24 procent af stemmerne og forviste Socialdemokratiet til en andenplads med 22,2 procent. Næsten hver fjerde vælger ville altså ifølge undersøgelsen stemme på SD, hvis der var valg i morgen.

Login