Universitetsuddannede giver oftere iværksætterlivet en chance

Universitetsuddannede starter oftere egen virksomhed end andre på arbejdsmarkedet, og de vokser hurtigere end andre nye virksomheder, viser ny analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Universitetsuddannede prøver oftere kræfter med livet som iværksætter end andre personer på arbejdsmarkedet. Det viser en ny analyse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

På trods af, at personer med en universitetsuddannelse kun udgør ca. 10 procent af arbejdsstyrken, så er det omtrent hver femte virksomhed, der startes op af en person med en universitetsuddannelse ifølge den seneste opgørelse.

Samtidig viser analysen, at virksomheder med en universitetsuddannet i direktørstolen vokser dobbelt så hurtigt som andre nye virksomheder i de første tre år.

I 2013 var det 1,0 pct. af de universitetsuddannede i arbejdsstyrken, som startede egen virksomhed. For den øvrige del af arbejdsstyrken var det 0,5 pct.

De samfundsvidenskabelige uddannelser tegner sig for halvdelen af iværksætteraktiviteten blandt de nyuddannede.

Når nyuddannede starter nye virksomheder, spænder typen af virksomhederne vidt. Fra enkeltmandsvirksomheder startet af kandidater i psykologi, som for eksempel åbner deres egen praksis, til hastigt voksende it-virksomheder.

Læs hele analysen her.

Forrige artikel Folk i job fraflytter udkanten og folk uden job kommer til Folk i job fraflytter udkanten og folk uden job kommer til Næste artikel Ældre fordeler sig geografisk set meget forskelligt Ældre fordeler sig geografisk set meget forskelligt