Historien i tal

Vækstråd giver 34 anbefalinger til kompetenceløft

Danmarks Vækstråd giver en række anbefalinger til at sikre tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft til erhvervslivet.

Hvis ikke dansk erhvervsliv skal mangle kompetencer og gå glip af vækst i fremtiden, så skal der gøres en indsats for at skaffe dygtige hænder og hoveder, som matcher erhvervslivets behov. Sådan lyder hovedbudskabet i rapporten "Rapport om kvalificeret arbejdskraft" fra Danmarks Vækstråd.

Her giver Danmarks Vækstråd en række anbefalinger til, hvordan arbejdskraftudfordringen kan tackles.

"Vi ser nogle kompetencebehov i erhvervslivet, som visse steder er svære at dække allerede i dag, og hvor vi fremadrettet kommer til at stå med større udfordringer. Adgang til kvalificeret arbejdskraft er afgørende for, at danske virksomheder kan realisere deres vækstpotentiale og skabe en kontinuerlig udvikling, og derfor skal vi sætte bredt ind i uddannelsessystemet og i servicen til erhvervslivet," siger Lars Nørby Johansen, formand for Danmarks Vækstråd, i en pressemeddelelse.

Ifølge rapporten risikerer Danmark i værste fald at mangle op til 110.000 personer med de rette formelle kompetencer i 2025, hvilket kan koste samfundet op mod 85 mia. kr. i tabt vækst. For at forebygge udfordringer med flaskehalse på arbejdsmarkedet kommer Danmarks Vækstråd med i alt 34 anbefalinger.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu