Historien i tal

Værdibaseret styring i sundhedsvæsenet

Læs om værdibaseret styring i sundhedsvæsenet, om Bornholms Hospitals projekt med nye styreformer og om inddragelse af patienter og pårørende.

KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, har kortlagt erfaringer med værdibaseret styring i sundhedsvæsenet. I en særpublikation fra instituttet beskrives konkrete projekter på sygehusene på Bornholm og i Slagelse, hvor man har indført nye styreformer og høj grad af inddragelse af patienter og pårørende.

Som det første hospital i Danmark og Norden skal Bornholms Regionshospital styre efter, hvad der giver værdi for patienten frem for at fokusere på antallet af behandlinger, som man gør i dag. Det betyder, at Bornholms Hospital de næste år får lov at slippe for Region Hovedstadens takststyringsmodel.

I projektperioden, som indtil videre løber frem til 2018, vil hospitalet sætte spot på, hvad patienterne er optaget af, og hvad de selv oplever gør deres liv bedre. Målet er at få et mere menneskeligt sundhedsvæsen, som bruger ressourcerne på dét, der giver mening for patienterne, og undlader at bruge tid og penge på behandlinger og procedurer, som ikke gavner patienterne.

Læs hele publikationen her.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu