Vi skal ikke ønske os en ny Brexit-afstemning

KOMMENTAR: Har du Brexit-blues og drømmer om, at briterne besinder sig og afholder en ny folkeafstemning? Og til sidst ender med at blive i EU? Mandag Morgens europaredaktør Claus Kragh kan godt genkende følelsen. Men han mener også, at Danmark og resten af EU reelt er bedst tjent med, at Storbritannien forlader EU.

Man kan ikke lade være med at have ondt af den britiske ungdom, der i stort flertal stemte for at blive i EU, men som blev nedstemt af ældre og fremtidsforskrækkede vælgere, der stemte for Brexit og vandt i sommeren 2016.

På samme måde med Theresa May. Selvom hun har begået mange fejl, har hun i det mindste arbejdet hårdt og ansvarsbevidst på at finde en Brexit-ordning, der er til at leve med for den britiske befolkning.

Derfra er der ikke langt til i svage øjeblikke at drømme om, at briterne får en ny afstemning, og at det hele så vil ende med, at briterne bliver i EU, og at det ukendte og derfor skræmmende Brexit ikke bliver en realitet. Dette scenarie vurderes nu af så seriøst et medie som Financial Times at være rykket tættere på.

Login