Vil du skrive om det, der virkelig betyder noget?

PRAKTIKOPSLAG

Synes du også, klimaet er vigtigere end dagens politiske slagsmål på Twitter? Er du brændende optaget af de helt store samfundsproblemer og deres løsninger, og elsker du journalistik, der løfter blikket fra den daglige nyhedsstrøm, så skal du i praktik på Mandag Morgen.

Du holder af at researche systematik, du interesserer dig ligesom os for de strømninger, der trækker politik og mennesker i nye retninger, og du drømmer om at lave journalistik, der sætter dagsorden. På Mandag Morgen får du tid og plads til at gøre det ordentligt.

Ugebrevet Mandag Morgen dyrker en journalistik, der ikke kun beskriver verden, men som også har en ambition om at medvirke til at forandre den. Vi laver løsningsorienteret journalistik, der tager udgangspunkt i veldokumenterede analyser af aktuelle problemstillinger. Det kan være klimakrisen i landbruget, de permanente udfordringer i velfærds- og sundhedssektorerne, højteknologiske superbyer, eller perfekthedskulturens konsekvenser. 

Denne form for journalistik kræver både præcision i detaljerne og en evne til at kunne hæve sig op i helikopteren og derfra levere den strategiske analyse. Det er de evner, vi gerne vil hjælpe dig med at udvikle i de tolv måneder, du skal være hos os, og det vil du kunne, fordi du som hovedregel kommer til at arbejde sammen med en af redaktionens seks erfarne journalister i dine projekter.

Vores praktikanter plejer at komme godt videre i verden. Det gælder eksempelvis Carolina Kamil, der er korrespondent i Tyrkiet for Berlingske, Villads Andersen, som skriver taler for Mette Frederiksen, og Andreas Baumann, der rapporterer om Afrika for Weekendavisen fra sin bopæl i Etiopien

Vi deler hus med Altinget, og praktikanterne her bliver også en del af dit netværk. Huset rummer også Tænketanken Mandag Morgen, som vi ofte laver live-events sammen med, og netværksarrangøren Arena, der står for Mandag Morgens faglige netværk.

I Ny Kongensgade 10 lige bag Christiansborg møder du ind på en journalistisk arbejdsplads i vækst, hvor ideerne flyver frit og ofte omsættes hurtigt til nye eventyr. Her er en usædvanlig stærk iværksætterånd kombineret med en solid faglighed med fokus på substans.

Det er et levende hus, hvor gården er indrettet til udendørs forsamlingshus for alt fra intern fredagsbar til talks for toppolitikere.

Hvis du overvejer at søge praktik på Mandag Morgen, vil vi gerne give dig mulighed for gratis at kikke ind bag betalingsmuren på www.mm.dk. Skriv til Claus Kragh på [email protected]. Kom også gerne forbi og få nogle udgaver af det trykte ugebrev.

Vi holder åbent hus sammen med Altinget mandag d. 29. april 2019, hvorefter vi afholder samtaler. Vi mødes på hovedtrappen til Christiansborg kl. 11.45. Indenfor på Borgen fortæller vi om Altinget og Mandag Morgen, og I kan stille spørgsmål. Samtalerne afholdes bagefter på Ny Kongensgade 10 i København K.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om livet som praktikant på Mandag Morgen.

Praktikantvejleder, Claus Kragh [email protected] , 31641175.

Praktikant Mikkel Lind Sorgenfrey på [email protected] eller 30736292/28777660.

Redaktionschef Tanja Nyrup Madsen, [email protected], 27277659.


NB – Skriv gerne i din ansøgning, hvis du også er interesseret i kombinationsstillingen, hvor du er 6 måneder på Mandag Morgen og 6 måneder på Altinget.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu