Kommentar af 
Tanja Nyrup Madsen

Kære læser, nu skal det handle mest om dig

Foto: Arthur Cammelbeeck

I to år har jeg interesseret mig brændende for dig.

Derfor handler min første blog som chefredaktør for Mandag Morgen mest om dig – og en lille smule om mig.

Fra min tid som redaktionschef for Mandag Morgen ved jeg, at du tilhører en helt unik læserskare af begavede, videbegærlige, nysgerrige og åbne mennesker. At du kræver journalistik, der er velunderbygget, væsentlig og værd at bruge tid på.

Det er din og min fællesnævner: Vi holder af journalistik, der gør vidende mennesker endnu klogere og bedre i stand til at handle begavet på komplicerede udfordringer.

SAMMENFALDET af klimakrisen, coronakrisen, opbruddet i økonomien og kriseramte demokratier verden over har overbevist mig om, at den vigtigste faktor for succes i dag er resiliens.

Når verden er i vild forandring, vinder agil modstandsdygtighed over KPI’er, topstyring og femårsplaner. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at Mandag Morgens vigtigste opgave er at hjælpe dig og andre, der tager et stort ansvar et sted i samfundet, med at forblive agile.

Vi skal holde dine øjne åbne for nye tendenser og alternative løsninger på de dilemmaer, der venter forude. Du skal have de bedste forudsætninger for at være frontløber på dit felt i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund.

MANDAG TILTRÆDER JEG som chefredaktør med den gode fornemmelse, som voksende læsertal giver. Og en klar oplevelse af, at vi er kommet tættere på dine behov. Men jeg ved også, at Mandag Morgen kan blive en endnu mere nyttig vidensbank og et intellektuelt klubhus for dig. 

Så nu sætter vi gang i en digital nytænkning på Mandag Morgen. Det sker med udgangspunkt i det, vi tror, vi ved om dig.

 

Seks teser om, hvorfor du læser Mandag Morgen

  • Du træffer dine beslutninger på et oplyst grundlag Du er ikke bange for at tænke nyt, og du elsker at få nye perspektiver og inspiration fra andre brancher eller dele af verden. Du holder af at få nuancerne med og kan lide at få dine fornemmelser testet op mod solide fakta.
  • Du er nysgerrig og videbegærlig Du åbner ugebrevet eller går ind på mm.dk i forventning om, at mindst én af artiklerne fanger dig og giver dig nye sammenhænge, ny viden eller en ny forståelse for verden. Du kan lide at være godt orienteret, også udenfor dit eget felt.
  • Du er løsningsorienteret Du har ikke noget imod journalistik, der går til biddet, er kritisk eller beskriver et problem. Men du synes især, din tid er godt brugt, når du også får et bud på en løsning. Best practice. Helt andre måder at tackle udfordringer på. Øjenåbnere og tilgange, du selv kan bruge i dit arbejde.
  • Du interesserer dig for ledelse Måske er du selv leder. Eller du rådgiver andre i deres ledelse. I hvert fald har du for længst erfaret, hvor meget god eller dårlig ledelse betyder. Du ved, at det at tage lederskab kræver livslang læring og udvikling.
  • Du har bare nogle gange for travlt Nogle dage har du ikke tid til at nå den fordybelse, som du ellers holder mest af at få i Mandag Morgen. Men måske når du lige det korte koncentrat i det daglige MM Brief i mailen, så du får de vigtigste pointer med eller ved, hvad du vil læse senere.
  • Du værdsætter en begavet samtale Måske har du mødt vores fagredaktører og opdaget, hvor mange andre interessante læsere, ved en MM Live, et åbent redaktionsmøde eller i et af Mandag Morgens netværk? Ellers vil jeg gerne invitere dig til at blive en del af samtalen. Hold øje med invitationerne i dit daglige brief eller skriv direkte til mig på [email protected], hvis der er noget du savner – eller ikke kan undvære – ved Mandag Morgen.

JEG KAN LOVE, at 2021 ikke bliver et år som alle andre på mm.dk

Vi vil genopfinde os selv digitalt for at blive det bedste match for dig. Du skal opleve mærkbare forbedringer i den digitale oplevelse, både når du søger fordybelse og hurtigt overblik.

Men allervigtigst vil vi gøre os umage med at holde det læserløfte, der står over dem alle: Du skal blive klogere af at læse Mandag Morgen. Uanset om det foregår digitalt eller analogt.

Hvis du er en af de mange, der holder af at læse Mandag Morgen på papir, så frygt ikke: Det trykte ugebrev udkommer helt som det plejer.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu