Gå til det nye mm.dk
view counter

Her er Danmarks eksporthelte

30 største eksportsucceser samlet i Danmarks Eksportkanon

Sammen med flere fremtrædende erhvervsledere og førende eksperter har Mandag Morgen identificeret Danmarks største globale erhvervsbedrifter. Onsdag d. 4. september 2013 blev Danmarks Eksportkanon offentliggjort af handels- og europaminister Nick Hækkerup i Børssalen i København.

Download hele Danmarks Eksportkanon her

Kanonen indeholder de vigtigste danske erhvervsbedrifter siden 1989 og lanceres i et samarbejde med TV 2, der undervejs har sendt en række indslag om kanonen. Danmarks Eksportkanon indeholder foruden de 30 udvalgte virksomheder en kortlægning af de fællesnævnere og særtræk, som karakteriserer Danmarks globale eksporthelte.

Se Mandag Morgens videoreportage fra lanceringen af Danmarks Eksportkanon

Det er Udenrigsministeriet, der har bedt Mandag Morgen om at identificere og samle de største danske eksportsucceser. Et uafhængigt kanonudvalg bestående af syv markante erhvevseksperter har stået for vurderingen og udvælgelsen blandt de mange nominerede kandidater.

Danmarks Eksportkanon skal inspirere danske virksomheder til at øge eksporten.

Nomineringer fra hele Danmark

De 30 virksomheder i Danmarks Eksportkanon er udvalgt blandt mere end 300 nominerede kandidater, som danskerne indstillede mellem d. 22. maj og d. 10. juni i år, hvor Mandag Morgen inviterede folk fra ind- og udland til at komme med deres bud på, hvem der skulle med i kanonen.

Se hvilke 50 virksomheder, der kæmper om at komme med i Eksportkanon

I det efterfølgende arbejde har kanonudvalget især lagt vægt på, at den endelige kanon kommer til at rumme mange forskellige virksomheder – såvel store som små – der fra hvert deres udgangspunkt har leveret ekstraordinære og fremragende præstationer på de internationale markeder og i eksporten.

Bredt billede af eksporten

Eksportkanonen dækker således forskellige markeder, brancher og virksomhedstyper og præsenterer et bredt billede af den nyere danske eksporthistorie.

Mandag Morgen har tidligere lavet lignende projekter og var eksempelvis initiativtager til Den Danske Ledelseskanon, hvor Danmarks 12 største ledelsespræstationer tilbage i 2009 blev samlet i en publikation.

Gå til top

Gå til top

Mandag Morgen,
Valkendorfsgade 13, Postbox 1127, 1009 København K, Tlf: +45 3393 9323, Fax: +45 3314 1394,
Følg Mandag Morgen:

Credits

Executive Summary er låst. Log ind eller klik hér og få gratis adgang til resuméer.

Artiklen er låst. Log ind eller tegn abonnement hér.