LandevejpaaSamso

Studietur om lokal politikudvikling

Hvad kan borgere, politikere og civilsamfund hver især bidrage med, når der skal udvikles nye løsninger lokalt?

Politikudvikling har altid været en folkesport i Danmark. Det er andelsbevægelsen, foreningslivet og 2.520 byrødder bevis på. Lokal politikudvikling handler om at sætte retning for de fællesskaber, der er, dér hvor man bor. Den opgave er vi – heldigvis – mange om. Men hvad betyder det egentlig? Og hvordan gør man?

I disse år ser vi flere og flere eksempler på, at borgere, civilsamfundsorganisationer, foreninger, offentlig og privat sektor går sammen om den opgave på nye måder. Når budgetternes poster prioriteres af borgere og foreninger uden for rådhuset. Og når byrådet inviterer borgerne med ind i § 17 stk. 4-udvalg, til fælles udvikling og i politiske laboratorier.

Men vi ved ikke ret meget om erfaringerne med de nye måder at udvikle politik på. Hvordan kommer man i gang? Hvad kan borgere, politikere og civilsamfund hver især bidrage med, når der skal udvikles nye løsninger lokalt? Og måske vigtigst af alt, hvad betyder det for vores forståelse af politik, når det ikke længere (kun) er en kommunal opgave?

Vil du med?

Vi skal på bustur i to dage og besøge udvalgte steder på tværs af Danmark, som arbejder med lokal politikudvikling i praksis.

Med på turen forventer vi at samle en bred skare af gode folk, som er nysgerrige på feltet. Det er både folkevalgte og kommunalt ansatte, folk fra civilsamfundets organisationer, foreninger eller noget helt fjerde. Vi fylder en hel bus, dvs. en blandet skare på 40-50 personer.

Du kan se det foreløbige program for turen her.

Tilmelding

Vil du reservere et sæde i bussen? Så sæt allerede nu et kryds i kalenderen – og lad os gerne vide, hvem og hvor mange, du regner med at tage med fra din organisation. Tilmeld dig selv eller dine kollegaer ved at sende en mail til analytiker Rie Ljungmann på tlf. 2513 5292 eller rlj@mm.dk.

Har du spørgsmål eller indspark til, hvad vi skal se og høre om, er du også mere end velkommen til at kontakte os.