Læs mere
view counter

Se alle rapporter

Rapport

Fremtidens forebyggelse - ifølge danskerne

Den første, dybdegående og samlede nationale undersøgelse af danskernes holdninger til sundhedsfremme og forebyggelsespolitik.

Er sundhed et personligt valg? Hvor store indgreb i individets livsførelse kan offentlige myndigheder tillade sig? Hvor megen pisk og gulerod skal der til for at få bugt med danskernes usunde kost-, ryge-, alkohol- og motionsvaner?

Disse spørgsmål præger debatten om sundhedsfremme og forebyggelse, og meningerne er mange blandt politikere og eksperter. Men hvad mener danskerne selv? Hvor placerer de ansvaret for den enkeltes sundhed? Hvilke muligheder og tiltag ønsker de?

Det ved vi – groft sagt – ikke! Danskernes holdninger og værdier på forebyggelsesområdet er hidtil ikke blevet undersøgt i dybden. Et afgørende fundament for at skabe en succesfuld forebyggelsespolitik i fremtiden har derfor manglet.

Derfor har TrygFonden og Mandag Morgen sammen gennemført projektet ”Fremtidens forebyggelse – ifølge danskerne”, der er den første, dybdegående og samlede nationale undersøgelse af danskernes holdninger til sundhedsfremme og forebyggelsespolitik.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i en række af de gængse fordomme og vaneforestillinger om danskernes holdninger, der ofte præger debatten. På baggrund af disse ”myter” kortlægger undersøgelsen både danskernes grundlæggende værdier, politiske holdninger samt stillingtagen til en lang række konkrete forslag, der illustrerer spændvidden i nuværende og fremtidige forebyggelsespolitiske muligheder.

Her kan du hente baggrunds dokumenterne;

 

Gå til top

Mandag Morgen,
Valkendorfsgade 13, Postbox 1127, 1009 København K, Tlf: +45 3393 9323, Fax: +45 3314 1394,
Følg Mandag Morgen:

Credits

Executive Summary er låst. Log ind eller klik hér og få gratis adgang til resuméer.

Artiklen er låst. Log ind eller tegn abonnement hér.