Her guider vi dig til brugen af sociale medier, og hvordan du gennemskuer og undersøger falske nyheder

 

guide2

GUIDE

23. juni 2017

Med Facebook kan du blive øjenvidne til breaking news

GUIDE

23. juni 2017

Andre Facebookbrugeres direkte videotransmissioner kan være et godt værktøj til at faktatjekke, om en stor nyhed rent faktisk er rigtig - og ikke mindst hvad der foregår. Et særligt værktøj i det sociale medie giver dig lynhurtigt overblik over, om og hvor mange brugere, der sender live fra 'gerningsstedet'.
thomas2

Thomas Hedin

fake33

GUIDE

22. juni 2017

Ser du en falsk nyhed flere gange, tror du pludselig på den

Jo flere gange man ser en falsk nyhed, jo større sandsynlighed er der for, at man vil tro på den og dele den på sociale medier. Det viser et studie fra Yale University.
pcvirus

GUIDE

12. juni 2017

Nej, den ‘vansirede pige’ gør ikke din computer syg

I den seneste uges tid har adskillige danske Facebookbrugere delt et opslag, der advarer mod en virus, der indeholder et billede af en lille vansiret pige". Men advarslen er fup - og endda et gammelt fupnummer.

GUIDE

15. maj 2017

Nej, den dansende pave tager ikke livet af din telefon

Adskillige Facebookbrugere advarer i disse timer mod en virus-video med navnet "den dansende pave", som kan formatere mobiltelefonen og slette alt. Men advarslen er fup og endnu et forsøg på skræmme eller lave sjov med os andre.

GUIDE

8. maj 2017

FORÆLDREGUIDE: Børn bør lære om kildekritik fra en tidlig alder

Kildekritik på internettet er ikke blot en disciplin for unge og voksne. Også de helt små børn bør lære at bruge deres kritiske øjne. De er i dag aktive på digitale medier langt tidligere i livet end for bare få år siden.

GUIDE

4. april 2017

Guide: Sådan faktatjekker du politikerne

Måske bliver du ind i mellem i tvivl om, hvorvidt en politiker nu også siger den fulde sandhed. Men hvad gør man så? Her er startpakken, der kan hjælpe dig med at faktatjekke en påstand.

GUIDE

10. april 2017

Når du googler kan din søgning udløse et faktatjek

Google har i weekenden lanceret et værktøj verden over, der fremhæver en faktatjekartikel, hvis brugerne søger på noget, der tidligere er blevet faktatjekket. Et redskab, der er tænkt som en hjælp for brugerne til at opdage falske nyheder,

GUIDE

30. marts 2017

Nyhedsværtens guidebog til kildekritik og falske nyheder

Erkan Özden er en af de DR-værter, der i det seneste års tid har undervist børn og unge i at forholde sig kritisk til, hvad de ser og hører på især de sociale medier. Han har nu samlet op på sine erfaringer i en ny e-bog.

GUIDE

5. januar 2017

Hvorfor skriver de altid ”KOPIER – DEL IKKE!!”?

Har du tænkt over, hvorfor nogle opslag på Facebook ofte slutter med en opfordring til ikke at bruge Facebooks deleknap, men i stedet kopiere teksten direkte ind i eget opslag? Der er en ret god grund.