Søren Henriksen anbefaler

KULTURANBEFALING KMD's Søren Henriksen giver et indblik i tech-entusiastens kulturforbrug. Og så er han fascineret af renæssancemenneskets dyder.

Set for nylig

Coronarestriktionerne har givet en del begrænsninger for indendørs forsamlinger, og derfor er jeg som mange andre danskere begyndt at gå lange ture i fritiden. Det er dejligt at genopdage Danmark på den måde, især fordi der findes så mange veltilrettelagte vandreruter og ture derude. Jeg har blandt andet haft fantastiske oplevelser på Bjergetapen i Mols Bjerge, Tisvildevejen og senest Amarminoen, der åbnede for nylig. Det giver god motion, plads til samtale og enestående naturoplevelser. Man kan eventuelt kombinere med en overnatning og en god middag på et af de mange dejlige hoteller i det danske land.

Jeg elsker bøger med fokus på historie, videnskab og store personligheder. Senest har jeg læst Walter Isaacsons helt fantastiske biografi ’Leonardo da Vinci’, der baserer sig på den enorme notesamling Leonardo efterlod sig. Det var en oplevelse at forstå, hvordan kunst, videnskab, teater og teknologi i Leonardos tid smeltede sammen – personificeret i det ideelle renæssancemenneske. Derudover var det drøninteressant at læse om, hvordan bystaterne i Italien skabte grobund for en kreativitet, som gjorde dem til verdens centrum. Lige nu læser jeg den temmelig nicheorienterede bog ’Pinpoint’ af Greg Milner om GPS-systemets historie. Den er et fascinerende studie i, hvordan teknologi reelt ændrer vores verden. GPS er i dag alle vegne, og det er fascinerende at forstå, at anvendelsen og ikke mindst afhængigheden er blevet global og universel på tværs af felter så forskellige som transport, bygge og anlæg, personal computing og landbrug.

Det amerikanske valg har fyldt en masse i medierne og i mine ører. Jeg har med stor fornøjelse lyttet med på Weekendavisens podcast ’Amerikanske drømmere’, hvor chefredaktør Martin Krasnik har inviteret forskellige gæster ind til interessante samtaler med udgangspunkt i amerikansk samfund og kultur. Emnerne har været alt fra arkitektur, litteratur og historie til musik, mad og natur. For mig har det været et velkomment afbræk fra den aktuelle nyhedsdækning med spændende nye perspektiver på mulighedernes land. Det er virkelig godt lavet. Derudover holder jeg mig selvfølgelig løbende opdateret på, hvordan den digitale udvikling påvirker erhvervslivet, blandt andet ved at lytte til podcasten ’Charlie Tango Talks’. I hvert afsnit giver en tech-ekspert sit syn på sagen, og podcasten er på dansk eller engelsk, afhængigt af hvem der er med.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu