ressourcer


EU-milliarder skal geare Danmark til ressourcerevolutionen

De næste syv år skal de regionale vækstfora omsætte godt 3 milliarder EU-kroner til øget vækst og nye arbejdspladser. Danmarks regionale vækstfora er netop konstitueret på ny, og en af deres hovedudfordringer bliver at geare det lokale erhvervsliv, offentlige institutioner og større byområder til at kunne konkurrere på ressourceeffektivitet.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Danmarks store vækst-chance er slank og grøn

Ledelsesfilosofien lean og dybe kompetencer inden for miljø- og energiledelse kan blive Danmarks stærkeste kort i den globale konkurrence. Dansk erhvervsliv er førende inden for begge områder. Forenes disse styrker i en grundlæggende lean & green virksomhedskultur og forretningsstrategi, kan danske virksomheder opnå kæmpe konkurrencefordele, viser Mandag Morgens analyse.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"
Brasilien kan blive nyt dansk eksporteventyr

Brasilien kan blive nyt dansk eksporteventyr

Brasilien er allerede verdens sjettestørste økonomi, og vil ifølge prognoser vokse hurtigere end Danmarks traditionelle eksportmarkeder. Det er dog intet udviklingsland. Brasiliens voksende middelklasse er motoren i den økonomisk vækst, der gør det brasilianske marked interessant for en række af de brancher, hvor dansk erhvervsliv står stærkt. Mandag Morgen har talt med en lang række af de virksomheder, der kender det brasilianske marked bedst. Konklusionen er entydig: Markedet er for stort og for lovende til ikke at satse på det. Det er dog ikke noget nemt marked, så derfor skal man grundigt overveje sin strategi og lære af andres erfaringer.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"