USA


En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

I sidste måned afviste Facebook at fjerne en falsk video med formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi. Nu spreder endnu en falsk video sig på det sociale medie – denne gang af Facebooks egen stifter Mark Zuckerburg. Men vil de fjerne den? 

Amerikanske topforskere: Den amerikanske drøm lever bedst i Danmark

Amerikanske topforskere: Den amerikanske drøm lever bedst i Danmark

Peter Hall fra Harvard University og John Campbell fra Dartmouth College mener begge, at den amerikanske drøm trives bedst i Danmark. Dermed bakker de op om en central pointe i en ny rapport fra Mandag Morgens Velstandsgruppe.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Amerikansk overvågningsskandale er Europas chance

Alt imens amerikanske tech-firmaer i øjeblikket gør deres ypperste for at fraskrive sig ethvert struktureret samarbejde med NSA om deltagelse i overvågningsprogrammet PRISM, har europæiske virksomheder allerede fået et trumfkort på hånden: Datasikkerhed og privacy, der ellers tidligere har været set som en hæmsko. Overvågningshistorien fra USA er en ru sten på vejen i big data-revolutionen, men det bliver næppe den sidste. Lignende historier vil ganske vist forsinke den digitale udvikling, men kan ikke stoppe den. Potentialet i datarevolutionen er alt for stort, og vi har for længst passeret point of no return.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

3D-printere rebooter den globale fremstillingsindustri

Sig farvel til massefremstilling i lavtlønslande og goddag til lokalproduktion, skræddersyede produkter og eftertragtede vidensarbejdspladser. 3D-printteknologien er nu så moden, at den er klar til at gøre sit indtog i produktionshaller og private hjem verden over. Eksperter forudsiger, at teknologien vil revolutionere fremstillingsindustrien og vende op og ned på den globale fordeling af arbejdskraft. Det kan komme de vestlige økonomier til gode.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Frygt driver EU og USA i armene på hinanden

De kriseramte EU-lande er alle ved at adoptere Tysklands syn på industripolitik, konkurrenceevne og eksport. I USA ser præsident Barack Obama heller intet alternativ til at have konkurrencedygtige industrier, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at samle globaliseringens hidtidige tabere i den lavere middelklasse op. Det er ifølge Mandag Morgens analyse de dybe drivkræfter bag udsigten til, at Europa og USA nu, snart 70 år efter Anden Verdenskrig, går i gang med at etablere et indre marked tværs over Atlanterhavet.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Dansk medicinalindustri og søfart vil vinde på frihandel med USA

Medicinalindustrien og skibsfarten vil set fra dansk side blive de store vindere af en kommende frihandelsaftale mellem EU og USA. Til gengæld vil en sådan aftale udfordre landbruget, vurderer handelsminister Pia Olsen Dyhr i dette interview med Mandag Morgen.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Vækst for milliarder med frihandelsaftale mellem EU og USA

Erhvervsfolk i Danmark, resten af Europa og i USA er begejstrede ved udsigten til, at EU og USA vil indgå en omfattende transatlantisk frihandels- og investeringsaftale. Borgere og virksomheder i Europa og USA vil kunne få milliardfordele – EU alene anslås at kunne tjene næsten 890 milliarder kroner om året på aftalen, der især ventes at give gevinst til medicinalbranchen og søfarten i Danmark. Optimismen er stor omkring aftalen, der har været to årtier undervejs, men kan være en realitet allerede om et par år.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Rift om danske ingeniørtalenter

Go West: Trods nye og fremadstormende økonomiers kraftige vækst er der stadigvæk grund til at kigge mod det amerikanske marked, når det handler om områder som cloud computing, sundheds-it og mobilteknologi.

I torsdags var jeg i Boulder, Colorado

Opfattelsen af USA som helt på hælene er forkert. Under den europæiske radar er landet ved at gennemgå en økonomisk revolution båret af unge iværksættere og liberale erhvervsfolk. Det hele inkarneres i den lille by Boulder ved foden af Rocky Mountains.