cleantech


Danmarks store vækst-chance er slank og grøn

Ledelsesfilosofien lean og dybe kompetencer inden for miljø- og energiledelse kan blive Danmarks stærkeste kort i den globale konkurrence. Dansk erhvervsliv er førende inden for begge områder. Forenes disse styrker i en grundlæggende lean & green virksomhedskultur og forretningsstrategi, kan danske virksomheder opnå kæmpe konkurrencefordele, viser Mandag Morgens analyse.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Kan møllerne fortsat snurre uden Vestas og Siemens?

Den danske vindmøllesektor står foran en diger omstillingsproces, hvis Danmark skal fastholde sin nuværende position som førende vindenergination. Nye konkurrenter – især fra Kina – pres fra energiselskaber og overkapacitet i branchen presser priserne hos mølleproducenterne. De er ikke længere automatisk de lokomotiver for innovation, der ellers har gjort danske underleverandører og universiteter sublime på området. Det handler om 37.000 danske
job og et bidrag til BNP på 26 mia. kr.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Udskilningsløb i cleantech-branchen

Den globale cleantechindustri står over for at redefinere sig selv. Det sker under pres fra massiv, global konkurrence, krav om pris-reduktioner og skifergassen, der truer udbygningshastigheden for vedvarende energi. Skal danske virksomheder fortsat være med i den grønne elite, skal de blive bedre til at indgå strategiske alliancer og positionere sig til grønne udviklingsprojekter i verdens nye vækstcentre.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"