internet


Vi skal tage internettet alvorligt

Helsingborg Stad er et eksempel til efterfølgelse for danske byer og kommuner. Her har man indset, at forudsætningen for at udvikle Helsingborg til en endnu bedre by at bo og drive virksomhed i går via digitaliseringens mange muligheder.

Digitalt Wild West skal have global lovgivning

Den digitale virkelighed bærer ikke kun enorme demokratiske og forretningsmæssige muligheder i sig. Den er ogsa° et lovgivningsmæssigt Wild West, der giver nye muligheder for storstilet svindel og bedrag, der koster tusinder af mennesker livet og dræner offentlige kasser for milliarder. Derfor skal internettet have sin helt egen globale regulering, mener myndigheder i ba°de Europa og USA. 

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Danmark kan høste milliarder på fem teknologitrends

Den amerikanske producent af landbrugs­maskiner John Deere er godt i gang med at vende op og ned på en hel branches måde at arbejde på. Med den digitale platform MyJohnDeere indsam­ler og analyserer virksomheden data fra intelligente sensorer og egne og konkurrenters maskiner, som landmænd kan anvende i planlægning af høstpro­cessen. Platformen er et mønstereksempel på den nye, digitale teknologitrend “Vi-økonomi”, der har potentiale til at kunne ændre forret­ningsgangene i stort set alle industrier.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Sociale medier booster produktiviteten

Glem jagten på ’likes’. Virksomhedens største udbytte af de sociale medier ligger inden for dens egen firewall. Virksomheder kan øge medarbejdernes produktivitet med 25 pct. ved at integrere sociale medieteknologier i de daglige arbejdsprocesser. Men det kræver, at virksomhed og medarbejdere formår at omstille sig.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"
År nul i telebranchen

År nul i telebranchen

Den globale telesektor står foran et teknologisk skifte af historiske dimensioner. De store etablerede spillere risikerer at blive løbet over ende af den digitale revolution, der allerede har vendt op og ned på mediebranchen og musikindustrien. Deres forretningsmodeller er gearet til et marked, der snart er historie. De skal genopfinde deres rolle i en ny markedsvirkelighed, hvor man ikke længere tjener penge på telefoni og tekstbeskeder. Mandag Morgen tegner konturerne af fremtidens mobilmarked og giver fem bud på en ny forretningsmodel. Vi præsenterer også en af udfordrerne til den etablerede telebranche og tager et nærbillede af fremtidens mobiltelefon.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

En mørk sky over hovedet

Vi lægger mere og mere af vores digitale adfærd ud i de globale online platforme og fællesskaber – den såkaldte "sky". Men selv systemerne ved de allerstørste aktører på området er ikke sikre mod nedbrud, og så bryder uvejret løs.

CEO på Facebook og Twitter kan styrke bundlinjen

Salget går op, når direktøren viser virksomhedens ansigt på Facebook og Twitter. Det skaber tillid hos forbrugerne, viser nye undersøgelser.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Det globale klasselokale

Millioner af studerende verden over kan nu blive undervist gratis af professorer fra klodens mest prestigefyldte eliteuniversiteter. Online-undervisning breder sig med lynets hast og vil om få år udgøre et globalt marked på over 600 milliarder kr., konkluderer en ny rapport. Eksperter mener, at e-læring bliver den største revolution af undervisningssystemet i over 100 år. De kan sætte danske universiteter under et enormt omstillingspres.

Kræver adgang til Mandag Morgen | MM Next"

Rend mig i rettighederne

Der er i øjeblikket stor diskussion om beskyttelse af rettigheder versus friheder på nettet. Det er egentlig en helt overflødig diskussion. Vi kender nemlig allerede udfaldet.