VIDEO: Greatest hits fra Davos

Cheferne fra Uber, Alphabet/Google og Salesforce diskuterer betydningen af skabe og bevare tilliden til tech-platformene

Alle de største sessions fra sidste uges World Economic Forum møde i Davos ligger nu frit tilgængeligt til download på www.weforum.org. Mange af dem handler om hvordan teknologi forandrer samfundets spilleregler, og som bekendt er det ikke hvem som helst, der sidder og diskuterer.

Herfra kan vi særlig anbefale den session, der handlede om trust - hvordan tillid er afgørende for hvordan platforme, der indsamler ekstreme mængder data om brugerne, kan fungere. Det bliver vendt og drejet informativt og åbenhjertigt i en times diskussion mellem bl.a. den nye CEO for Uber, Dara Khosrowshahi, Alphabet (Google’s moderselskab) CFO Ruth Porat og Rachel Botsmann, som i sin tid lancerede begrebet ”collaborative economy” og som vi interviewede om tillid til MM Next for et par måneder siden.

En anden interessant interessant er en samtale mellem Google’s relativt nye CEO, Sundar Pichai og World Economic Forum leder, Klaus Schwab. Pichai er teknologi-optimist og han argumenterer bravt for at huske på alle fordelene ved den nye teknologi - under hård, men høflig beskydning fra Klaus Schwab, der spørger ind til skatte-unddragelse, om kunstig intelligens fører til maskinerne tager magten fra mennesker, om fake news og ligestilling og bedre forhold for kvinder i Silicon Valleys tech-industri.

Udover at få svar direkte fra Google’s top er det interessant at få et indtryk af den person, der leder et selskab, der i dén grad påvirker vores allesammens dagligdag. Efter denne skribents mening, skiller Pichai - og faktisk også hans leder-kollega Ruth Porat i Trust-sessionen ovenfor - ud fra den ellers ret åbenhjertige tone på Davos, ved at være meget glatte. Deres facon minder mere om den teflon-agtige korrekthed, som etablerede amerikanske industri koncerner kan have, end den mere fanden-i-voldske tone, som ellers præger mange Silicon Valley giganter.

 

Forrige artikel Video: Margrethe Vestager om EU og Tech-giganterne Video: Margrethe Vestager om EU og Tech-giganterne Næste artikel VIDEO: Vi skal regulere tech-monopolerne VIDEO: Vi skal regulere tech-monopolerne