Brød bliver til øl bliver til brød
Det økologiske bageri Jalm&B har sammen med Carlsbergs bryggeri Jacobsen indgået en industriel symbiose, hvor de aftager hinandens restprodukter til at bage brød og brygge øl.
Mikkel Lind Sorgenfrey
JournalistDen enes affald, den andens guld. Et samarbejde mellem det økologiske bageri Jalm&B og Carlsbergs bryggeri Jacobsen bruger brødrester til at brygge øl, mens restprodukter fra selvsamme øl bliver til brød. Et symbiotisk forhold mellem et bageri og et bryggeri, der fandt ud af, at de har mere til fælles, end man lige skulle tro.
Det begyndte med, at Jacobsen kontaktede Jalm&B og spurgte, om de ville være med i et bæredygtigt projekt ved at levere brødrester til produktion af en ny øl.
Martin Marko Hansen er marketing- og udviklingschef i Jalm&B og var med til at starte samarbejdet med Jacobsen op. Han fortæller om det første møde med bryggeriet, der skulle kigge på bageriets brød.