Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Økonomisk vækst og CO2-reduktioner er ikke modsætninger – tværtimod. Verden har brug for, at det går ekstremt stærkt med omstillingen af energien, transporten, byggeriet, landbruget osv. Derfor skal speederen i bund nu, lyder det fra både ngo'er, McKinsey og World Economic Forum.

I de næste 25-30 år vil grønne, CO2-neutrale teknologier forandre samfundet og økonomien, lige så hastigt som de seneste årtier har forandret Kina fra fattigt bondeland til urbaniseret vækstland – og lige så gennemgribende, som internettet og digitaliseringen har ændret hverdagen for milliarder af mennesker i hele verden.

Tidligere på året præsenterede en række store internationale ngo’er på klimaområdet en 'Exponential Climate Action plan'. Rapportens forfattere argumenterer for, at det er muligt at nå Parisaftalens målsætning om at holde den globale opvarmning på mellem 1,5 og 2 grader med de teknologier, vi allerede kender.

Men det forudsætter en udvikling, der er lige så radikal og hastig som den, vi har set inden for digital teknologi – altså en eksponentiel vækst, der fører til disruption af både produktionsmetoder, varer og verden, som vi kender den. 

Login