AI finder de rette designere til opgaven – og spotter ludomaner i tide

... og så elsker Sydkoreanerne elektronik.

Peter Hesseldahl

Vi har skrevet meget om kunstig intelligens i de seneste numre – og vi har lige et par gode historier mere om AI.

I platformsøkonomien er den koordination, som Uber eller den danske rengøringstjeneste Hilfr sørger for, normalt relativt enkel. Det er ikke afgørende, om det er en bestemt person med særlige kvalifikationer, der bliver hyret til at køre bil eller svinge støvsugeren.

Sværere kan det være med design. Den kinesiske platform Tezign bruger derfor kunstig intelligens til at finde designere med de rette kvalifikationer og den helt rigtige stil til en opgave for store virksomheder. Designerne bliver udvalgt ved at analysere 800 forskellige parametre, der beskriver dem i detaljer.

Vi snakker med Tezigns stifter om perspektiverne. Hvor længe går der, før mange af os har en algoritme som arbejdsgiver? 

Betting er big business. Der bliver spillet som aldrig før, ikke mindst under VM-slutrunden i fodbold. Desværre er antallet af spilafhængige også vokset.

På forskningsklinikken for ludomani på Århus Universitetshospital har man udviklet en 'spilscanner' baseret på kunstig intelligens, der har lært at genkende tegn på, at en person ikke kan styre sin afhængighed af spil.

Vi har talt med udviklerne om, hvordan systemet bruges til at forebygge økonomisk ruin for spillere og med Danske Spil om, hvordan de aktivt bruger spilscanneren til at identificere potentielle ludomaner.

En af de mest ekstreme kontraster mellem to samfund finder man på den koreanske halvø. Om natten er Nordkorea nærmest usynligt på satellitfotos, fordi det meste af landet ligger hen i mørke. På den anden side af grænsen er Seoul og Sydkorea hvidglødende af aktivitet.

Sydkoreanerne bruger teknologi med begejstring, og de har på få årtier formået at forvandle sig fra en billig, andenrangs producent til en førende nation indenfor mange industrier - fra forbrugerelektronik til biler og skibsværfter.

Vi har en rapport fra Innovation Centre Denmark i Seoul om high-tech livet i Sydkorea.

De har endda også en lille video derudefra, som giver et meget godt indtryk af dagligdagen omgivet af massive mængder elektronisk grej.

Og så er der kun tilbage at gøre opmærksom på, at vi holder sommerpause i juli måned – men vi er tilbage med fuld energi den 6. august.

God sommer!

Peter Hesseldahl

Redaktør, MM Next


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu