’Blockchain’ kan revolutionere den digitale økonomi

Magtforholdene i den digitale økonomi vil i de kommende år blive vendt op og ned af blockchain-teknologi. Går det, som flere eksperter spår, betyder det en generobring af vores personlige rettigheder. Selv vor tids deleøkonomier som Airbnb og Uber vil blive kørt ud på et sidespor.

Forestil dig, at du ikke længere skal betale for at veksle valuta. At det samtidig er slut med at efterlade digitale spor på nettet, som konglomerater som Google og Facebook ellers har tjent styrtende på. At vi altså kan generobre retten til privatlivets fred og retten til vores egne data. Og dermed også give kunstnere, medier og musikere mulighed for på ny at få fair betaling for deres produkter.

Men også at produktionen af vedvarende energi er noget, vi deler med hinanden. Uden mellemmænd eller et centralt kraftværk. Ligesom et hav af andre tjenester vil få helt ny ejerskabskonstruktion.

Ja, selv vor tids såkaldte deleøkonomiske forretninger som Uber og Airbnb, hvor nogle få scorer kassen uden at gøre det helt store, vil blive udfordret, når vi for alvor indfører fremtidens digitale teknologi, hvor ejerskab, styring og kontrol forandres fundamentalt.

Login