Blockchain holder styr på bæredygtig produktion

Der er brug for et europæisk alternativ til Kina og USA digitale modeller. Og så har LEGO bygget en Bugatti i fuld størrelse, der virkelig kan køre.

Blockchain redder verden! Jeg var fornylig til en konference i London, hvor det var titlen på et af oplæggene. De fleste af os har knapt forstået, hvordan blockchainteknologien egentlig fungerer – men for dem, der har set lyset, er blockchain nærmest en slags tryllestøv, der kan drysses ud over problemer med demokrati, ophavsret og kontrol med personlige data.
 
Heldigvis kommer der efterhånden også konkrete, virkelige eksempler på, hvordan blockchain kan skabe nye og nyttige løsninger på svære problemer.

Som f.eks. sporing af fødevarer, hvilket ngo'en WWF arbejder på. Ved at lagre informationer om hele produktionskæden frem til forbrugerne og på blockchains kan man bedre dokumentere produkter, der er produceret på forsvarlig vis. 

Den franske præsident Macron var på charmerende visit i Danmark i sidste uge. Mandag Morgens chefredaktør Lisbeth Knudsen skriver i en kommentar om, hvordan Macron også på det digitale område har ambitioner om at styrke Europa med udvikling af teknologi og ikke mindst ved at finde fælles normer omkring brug af data og kunstig intelligens – og ikke mindst regler om beskatning af digitale selskabers indkomst.

Der er en amerikansk model og en kinesisk model, og begge har uheldige bivirkninger og uacceptable konsekvenser for den samfundsmodel, vi har opbygget. Der er brug for en alternativ, europæisk model, siger Macron.
 
Og så har vi en video for den indre nørd, der stadig drømmer om at fortabe sig på gulvet, omgivet af LEGO klodser. Et hold designere fra LEGO’s afdeling i Ungarn har bygget en model i fuld størrelse af verdens hurtigste serieproducerede bil, en Bugatti Chiron. Modellen kan endda køre 20 kilometer i timen, drevet af 2300 små LEGO motorer.

Hvordan skal verdens utallige LEGO-byggere dog kunne overgå det?
 
God fornøjelse med læsningen!

Forrige artikel Scenarier for Danmark - og souvenirs fra fremtiden Scenarier for Danmark - og souvenirs fra fremtiden Næste artikel Snart er alle på kloden online – selv de tyske myndigheder Snart er alle på kloden online – selv de tyske myndigheder