Co-working boomer :: Gyldne tider for danske tv-producenter

Co-working passer perfekt til en flydende og fleksibel økonomi. Og danskproduceret og dansksproget indhold passer fint til amerikanske streamingtjenester som Netflix.

Denne gang zoomer vi ind på co-working. Der er hastig vækst i antallet af kontor-fællesskaber. Det er fleksibelt, og det giver masser af muligheder for at møde ligesindede og måske endda gå sammen i projekter.

Jeg har en lille analyse af, hvorfor co-working er et godt bud på en ny type arbejdsplads, der passer til en økonomi, der er mere omskiftelig, mere løs og mere flydende end den gamle industrielle model med fuldtidsansættelse og faste pladser.

Det er også en livsstil at arbejde i et co-working space sammen med folk fra mange andre virksomheder. Hvis man skal have fuldt udbytte, skal man være indstillet på at dele viden og erfaringer med de andre – også selv om de ikke er kolleger i traditionel forstand. Det er også en arbejdsform, hvor arbejde, fritid, uddannelse og networking flyder grundigt sammen.

(Ovenstående artikel kan også høres som podcast.)

Og så er det big business. Den største internationale kæde af co-working space, WeWork, er værdisat til 125 milliarder kroner. WeWork åbner i Danmark senere i år og har netop hyret Bjarke Ingels som 'chief architect' for indretningen af de mange 'spaces'. Samtidig har danske selskaber som Rainmaking og Founders House travlt med at udvide internationalt.

Det går godt for de danske tv-producenter. Produktionsselskaberne, der leverer udsendelser til tv-kanaler og streamingtjenester vokser, og der er en generel forventning om yderligere fremgang.

De største aftagere af programmer er fortsat DR og TV-2, og det store spørgsmål er nu, hvad effekterne af regeringens nye medieudspil får af konsekvenser. DRs budget skal beskæres med 770 millioner frem mod 2023, men omvendt bliver public service-puljen udvidet til op mod 300 millioner. 

Mandag Morgens Anders Rostgaard Birkman og Klaus Dalgas har kortlagt den danske tv-producentbranche. De præsenterer de største spillere og giver et overblik over konjunkturerne.

Det er ikke mindst lokalt, dansksproget indhold, der efterspørges, også til streaming hos Netflix og HBO. Et eksempel er den danskproducerede sci-fi serie ”The Rain” på Netflix, hvor der tales dansk. Den kommende serie om ”Pelle Erobreren” produceres til HBO.

Med andre ord; selvom de amerikanske streamingtjenester bliver mere populære, betyder det ikke at vi kun ser amerikanske serier. Lokalt produceret indhold sælger – og hvis ikke det sælger nok, så EU klar med et forslag om minimum 30% procent EU produceret indhold… 

God fornøjelse med læsningen!

Peter Hesseldahl

Redaktør, MM Next

Forrige artikel Danske sundhedsdata samler støv :: Data bringer unge på ret køl :: Digital ledelse :: Da nørderne overtog politik Danske sundhedsdata samler støv :: Data bringer unge på ret køl :: Digital ledelse :: Da nørderne overtog politik Næste artikel Pseudoregulering af persondata :: Kunstig intelligens = etiske dilemmaer :: Tv-branche satser på streamingtjenester Pseudoregulering af persondata :: Kunstig intelligens = etiske dilemmaer :: Tv-branche satser på streamingtjenester
Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Økonomisk vækst og CO2-reduktioner er ikke modsætninger – tværtimod. Verden har brug for, at det går ekstremt stærkt med omstillingen af energien, transporten, byggeriet, landbruget osv. Derfor skal speederen i bund nu, lyder det fra både ngo'er, McKinsey og World Economic Forum.

Degrowth: En verden uden vækst

Degrowth: En verden uden vækst

Vi har travlt, hvis kloden skal være beboelig i år 2100. Derfor må vi stoppe udvindingen af naturressourcer, stoppe forbruget og stoppe stigningen i BNP. Væksten må aflyses, bremsen skal i bund. Det er ekstremt, men ekstremt nødvendigt, lyder det fra degrowth-bevægelsen og de økologiske økonomer, der står bag dem.

12 teknologier  der kan redde klimaet

12 teknologier der kan redde klimaet

Skal vi redde klimaet gennem grøn vækst, bliver en række nuværende og fremtidige teknologier helt afgørende for, om det lykkes. Her er 12 af dem.

10 veje til en vækstfri verden

10 veje til en vækstfri verden

Det kan ikke lade sig gøre at bremse væksten uden fundamentale ændringer af hele den måde, vi har indrettet vores samfund på, påpeger degrowth-folket.

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Internationale forskere dokumenterer i en ny FN-rapport, at vi er ved at tabe verdensmålene, og foreslår en hurtig, barsk og effektiv genopretningsplan. Det konfronterer virksomheder i hele verden med skelsættende og eksistentielle valg.

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Bruttonationalproduktet er i dag det vigtigste mål for, hvordan det går med økonomien i et land. Men der er voksende bevidsthed om problemerne med at styre efter et mål, som hverken afspejler miljøets tilstand, sociale forhold eller værdien af den hastigt voksende digitale økonomi. Flere steder, herunder i Danmark, arbejdes der på alternative eller supplerende mål.

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

De fleste chefer tror, at de har alle svarene. Men de bedste chefer formår at stille spørgsmål, der inspirerer til nytænkning. Her er seks råd til, hvordan du kan stille bedre spørgsmål.  

Gør Danmark til talenternes stormagt

Gør Danmark til talenternes stormagt

KOMMENTAR: Visionen om Danmark som talenternes stormagt er et oplagt og nødvendigt “velfærdsløfte” til næste generation. Det er også en mulighed for at undgå en kompetencenedslidning af fremtidens arbejdskraft og bør være et hovedpunkt i næste regeringsgrundlag.

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.