Co-working boomer :: Gyldne tider for danske tv-producenter

Co-working passer perfekt til en flydende og fleksibel økonomi. Og danskproduceret og dansksproget indhold passer fint til amerikanske streamingtjenester som Netflix.

Denne gang zoomer vi ind på co-working. Der er hastig vækst i antallet af kontor-fællesskaber. Det er fleksibelt, og det giver masser af muligheder for at møde ligesindede og måske endda gå sammen i projekter.

Jeg har en lille analyse af, hvorfor co-working er et godt bud på en ny type arbejdsplads, der passer til en økonomi, der er mere omskiftelig, mere løs og mere flydende end den gamle industrielle model med fuldtidsansættelse og faste pladser.

Det er også en livsstil at arbejde i et co-working space sammen med folk fra mange andre virksomheder. Hvis man skal have fuldt udbytte, skal man være indstillet på at dele viden og erfaringer med de andre – også selv om de ikke er kolleger i traditionel forstand. Det er også en arbejdsform, hvor arbejde, fritid, uddannelse og networking flyder grundigt sammen.

(Ovenstående artikel kan også høres som podcast.)

Og så er det big business. Den største internationale kæde af co-working space, WeWork, er værdisat til 125 milliarder kroner. WeWork åbner i Danmark senere i år og har netop hyret Bjarke Ingels som 'chief architect' for indretningen af de mange 'spaces'. Samtidig har danske selskaber som Rainmaking og Founders House travlt med at udvide internationalt.

Det går godt for de danske tv-producenter. Produktionsselskaberne, der leverer udsendelser til tv-kanaler og streamingtjenester vokser, og der er en generel forventning om yderligere fremgang.

De største aftagere af programmer er fortsat DR og TV-2, og det store spørgsmål er nu, hvad effekterne af regeringens nye medieudspil får af konsekvenser. DRs budget skal beskæres med 770 millioner frem mod 2023, men omvendt bliver public service-puljen udvidet til op mod 300 millioner. 

Mandag Morgens Anders Rostgaard Birkman og Klaus Dalgas har kortlagt den danske tv-producentbranche. De præsenterer de største spillere og giver et overblik over konjunkturerne.

Det er ikke mindst lokalt, dansksproget indhold, der efterspørges, også til streaming hos Netflix og HBO. Et eksempel er den danskproducerede sci-fi serie ”The Rain” på Netflix, hvor der tales dansk. Den kommende serie om ”Pelle Erobreren” produceres til HBO.

Med andre ord; selvom de amerikanske streamingtjenester bliver mere populære, betyder det ikke at vi kun ser amerikanske serier. Lokalt produceret indhold sælger – og hvis ikke det sælger nok, så EU klar med et forslag om minimum 30% procent EU produceret indhold… 

God fornøjelse med læsningen!

Peter Hesseldahl

Redaktør, MM Next

Forrige artikel Danske sundhedsdata samler støv :: Data bringer unge på ret køl :: Digital ledelse :: Da nørderne overtog politik Danske sundhedsdata samler støv :: Data bringer unge på ret køl :: Digital ledelse :: Da nørderne overtog politik Næste artikel Pseudoregulering af persondata :: Kunstig intelligens = etiske dilemmaer :: Tv-branche satser på streamingtjenester Pseudoregulering af persondata :: Kunstig intelligens = etiske dilemmaer :: Tv-branche satser på streamingtjenester
22 sundhedsklynger skal hjælpe patienter fra sygehus til kommuner

22 sundhedsklynger skal hjælpe patienter fra sygehus til kommuner

Sygehuse, kommuner og praktiserende læger skal samarbejde mere om patienterne. De har i ti år mødtes i 22 sundhedsklynger, der erbygget op omkring akutsygehuse i hele landet. Ingen har evalueret klyngernes arbejde. Alligevel kan de få en nøglerolle i en kommende reform.

Derfor er min kalender offentlig

Derfor er min kalender offentlig

En åben kalender fremmer gennemsigtighed i hele firmaet, tvinger dig til at tage stilling til hvert punkt i din tidsplan og gør dig lettilgængelig, skriver iværksætter David Kalt.

Kina vil have verdens smarteste byer

Kina vil have verdens smarteste byer

KOMMENTAR: Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe smart cities. Det sker i et tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

KOMMENTAR: Det er efterhånden bredt anerkendt, at virksomhedskultur er nøglen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er, hvordan vi arbejder med det i Milestone Systems.

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

I en gennemført digital offentlig administration behøver borgerne ikke at gøre opmærksomme på deres situation for at blive betjent – systemet ved allerede, at der er et behov. Det er filosofien bag det offentlige system i Estland, hvor man også er opmærksomme på risikoen for kafkaske bivirkninger.

Estland, den digitale stat

Estland, den digitale stat

Efter murens fald gik Estland all in på digitalisering. I dag er Estlands offentlige administration en inspiration for andre.
Færøerne – og flere andre lande – har overtaget softwaren bag systemet.

Estland er Europas digitale frontløber

Estland er Europas digitale frontløber

Estland har siden sovjettiden satset hårdt på digital teknologi som vejen til udvikling og vækst. Den offentlige sektors tjenester er blandt de mest avancerede i verden og på mange måder foran de tjenester, vi har i Danmark. Og borgerne har kontrol over egne data – og hvem der tilgår dem.

Færøerne har valgt den estiske model

Færøerne har valgt den estiske model

Da Færøerne i 2015 lavede en digitaliseringsstrategi, valgte de at bruge Estlands X-road som den grundlæggende infrastruktur for udveksling af data i det offentlige. Tendensen peger mod større integration og dataudveksling mellem de nordiske landes systemer.

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Den danske offentlige sektor ligger i den internationale top, hvad digitalisering angår. I de nærmeste år skal tjenesterne forbedres yderligere gennem den såkaldte digitaliseringspagt. Mange af de kommende digitale tilbud svarer til tjenester, som allerede findes i Estland.

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

KOMMENTAR: Det havde været på tide at få en digitaliseringsminister, der kunne lægge en kurs for et retfærdigt Danmark på den digitale front. Men i mangel af sådan en, så må man håbe, at statsminister Mette Frederiksen har en plan.

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Microsoft er det mest værdifulde it-selskab. 39 procent af unge amerikanere er ”næsten konstant online”.

Det – og meget mere – kan man læse i den amerikanske investor Mary Meekers nyeste trendanalyse.

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

I sidste måned afviste Facebook at fjerne en falsk video med formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi. Nu spreder endnu en falsk video sig på det sociale medie – denne gang af Facebooks egen stifter Mark Zuckerburg. Men vil de fjerne den?