Danmarks oversete eliteuddannelse

Fremtidens designer er ikke bare æstetiker, men også entreprenør og antropolog. Det er filosofien på Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID), der er kåret til den næstbedste designuddannelse i Europa. Men i virkeligheden er det lige så meget et iværksætterakademi som en designskole. De 24-25 elever, der hvert år slipper gennem nåleøjet, kommer fra hele verden og tæller både dataloger, sociologer og kunstnere. En del headhuntes efterfølgende til store virksomheder som BBC og Apple. Andre videreudvikler deres egne ideer og forretningsmodeller som selvstændige iværksættere. 

Fremtidens designere er både entreprenører og antropologer, der formår at koble viden om æstetik, teknologi og materialer med en humanistisk ekspertise i brugeradfærd. Ligesom Apples iPhone, er morgendagens banebrydende opfindelser lækkert designede, teknisk overlegne og intuitive at bruge. Og det sidste kræver et dybt kendskab til brugeren, som almindelige markedsanalyser og spørgeskemaer ikke kan give. Derfor skal designere først og fremmest være menneskekendere.

Det er filosofien på Danmarks mindste designskole, som også er en af verdens mest anerkendte og hvert år udklækker nogle af branchens mest efterspurgte designtalenter.

Godt gemt væk i gården bag Ukraines ambassade på Toldbodgade i København ved siden af Amalienborg ligger Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID). Her udbydes en etårig masteruddannelse i interaktivt design.

Login