Dansk investeringsoffensiv på vej i Afrika

Mærsk-familien, pensionskasser og regeringen er klar med milliarder til investeringer i Afrika. Arla, Vestas, Kamstrup, Grundfos og mange andre virksomheder er i gang med lovende forretningsudvikling på kontinentet.

Afrika er på vej til at blive en af de nye vækstmotorer i dansk økonomi. Regeringen, finansverdenen, ngo’er og førende danske virksomheder har – blandt andet med FN’s verdensmål som strategiske pejlemærker – indledt en fokusering på Afrika, som i løbet af de kommende år vil føre til danske milliardinvesteringer i det væksteventyr, der venter på verdens yngste kontinent.

Arla er i fuld gang med en historisk etablering i Nigeria; Kamstrup står på nippet til en trecifret millionordre med at sætte big data på Ghanas vandforsyning; og Afrika Infrastruktur Fond med Mærsk-familien, PensionDanmark, PKA og Lægernes Pensionskasse i spidsen har lagt et bud på knap en halv milliard kroner på en stor aktiepost i energiselskabet Copperbelt Energy Corporation i Zambia, som man vil overtage sammen med den statslige britiske udviklingsfond, CDC. Og herudover bliver danske vindmøller rejst i Marokko, Etiopien, Kenya og flere andre steder.

Login