Dansk startup uddanner titusinder programmører :: Facebook er ikke færdige med at sige undskyld :: TV fra Mars

100.000 flygtninge i Mellemøsten skal uddannes til at kunne løse simple digitale opgaver på internettet arbejdsplatforme. Og så kan du følge med på NASA’s webcam på Mars.

Vi har en meget opmuntrende historie i dag om den danske virksomhed CodersTrust, der allerede har uddannet 4.000 fattige unge i Bangladesh til at kunne lave simpel programmering og udføre digitale tjanser på internettet arbejdsplatforme – og dermed få adgang til en indtægt, der i nogle tilfælde er ganske god. Nu skal CodersTrust skabe et tilsvarende program for FN, der skal uddanne mindst 100.000 personer i flygtningelejre i Mellemøsten. Anders Rostgaard Birkmann fortæller om den succesfulde startup, stiftet af en tidligere dansk reserveofficer i Irak.

 

”Så længe der er noget at undskylde for, skal vi da undskylde. Men jeg håber bestemt, at vi får færre sager at sige undskyld for,” siger Martin Ruby, der er nyudnævnt chef for public policy for Facebook i Norden og Benelux. Martin Ruby var en af talerne på Mandag Morgens konference om dataetik i forrige uge, og i den forbindelse interviewede Klaus Dalgas ham om internetgigantens bestræbelser på at rydde op og genskabe brugernes tillid.

 

I dagens klumme fortæller Henrik Ørholst om, hvordan Danish Crown udvikler avancerede robotter til at automatisere opskæringen af grise for holde priserne nede. Hver gris er forsynet med en chip, der gør det lettere at tilpasse behandlingen til den enkelte gris, og dermed undgå problemer, der kan stoppe samlebåndet. Der kan snart ikke effektiviseres yderligere i den branche.


Chefen for NASA’s ekspeditioner til Mars var i København for nylig for at tale ved Dansk Erhvervs årsmøde. Han gav lige nogle interessante links fra sig. Skulle man have lyst til at se, hvordan det går derude i verdensrummet - omkring 100 millioner kilometer herfra - kan man se daglige billeder sendt hjem fra NASA’s to Mars Rovere. Det ligner såmænd en ørken på jorden, optaget i flot HD-kvalitet – men det er altså live fra Mars. Det er da et webcam, der vil noget.

Forrige artikel Digitaliseringens dilemmaer stiller krav om en dataetik Digitaliseringens dilemmaer stiller krav om en dataetik Næste artikel Danske SMV’er halter bagud med digitaliseringen :: Tyske kvinder springer frem som iværksættere Danske SMV’er halter bagud med digitaliseringen :: Tyske kvinder springer frem som iværksættere