Danske SMV’er halter bagud med digitaliseringen :: Tyske kvinder springer frem som iværksættere

...og så fortæller vi om, hvordan virtual reality vender op og ned på det klassiske filmsprog. 

Peter Hesseldahl

“Der er en stor underskov af små- og mellemstore virksomheder i Danmark, som ikke er begyndt en digitaliseringsproces endnu, selv om de fleste ledere udmærket er klar over, at en transformation er nødvendig.”

Det er budskabet fra Kresten Olesen, direktør i REG LAB, der i dag præsenterer en større undersøgelse af digitaliseringen af de danske SMV’er. Rapporten viser bl.a., at især virksomheder med under 50 ansatte ofte har en meget ringe grad af digitalisering.

Til opmuntring fortæller Mandag Morgens Andreas Reinholt Hansen om Thürmer Tools, en lille virksomhed i Gilleleje, der satser kraftigt på, at 3D-print fuldstændigt kan ændre deres forretningsmodel. Thürmer har trukket det meste at deres produktion af specialværktøj hjem fra Kina, og på sigt er tanken, at kunderne selv skal kunne printe de produkter, Thürmer har designet. Unægtelig en radikal digitaliseringsstrategi – men måske også nødvendig.

I Tyskland er der godt gang i netværker for kvindelige iværksættere, fortæller generalkonsul Lina Gandløse Hansen fra Innovation Centre Denmark i München i dagens klumme. Et af dem hedder Female Tech Leaders, der er vokset til at dække det meste af Tyskland, og som nu begynder at rette blikket mod resten af Europa. Statistikken viser, at der er behov for at støtte de kvindelige iværksættere. Kun 14 pct. af de tyske startups har en kvinde ved roret.

Og så har vi en pudsig lille historie om, hvordan virtual reality og 360-graders video kræver en helt anden form for virkemidler en almindelig film og video. Det minder på nogle måder mere om teater, for instruktøren kan ikke styre publikums opmærksomhed ved at zoome og stille skarpt, og hvis man vil panorere eller klippe, skal det gøre varsomt, fordi det er hele den verden seeren er omgivet af, som påvirkes. Vi har et interview med den tidligere filminstruktør Chris Bobotis, der nu udvikler VR-redigeringsværktøjer til den amerikanske softwaregigant Adobe.

God fornøjelse med læsningen.

Peter Hesseldahl


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu