Danske topledere: Vi er elendige til talentmanagement

En række undersøgelser har vist, at ledelse og udvikling af talenter er blandt topledernes højeste prioriterede HR-opgave i disse år – især i vidensvirksomheder, hvor det er kvaliteten af de menneskelige ressourcer snarere end maskiner, der slår konkurrenterne af banen. Men de danske topledere er elendige til opgaven. Det viser en ny undersøgelse blandt samtlige medlemmer af VL-grupperne. ”Når talentmanagement er topledelsernes vigtigste krav til HR-afdelingen, er det katastrofalt, hvis kæden hopper af, fordi de enkelte ledere ikke magter eller prioriterer talentledelse,” siger HR-eksperten Henrik Holt Larsen.

Selvom toplederne prioriterer talentudvikling højt, kniber det med at udrette noget på området.

Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Selskab for Virksomhedsledelse har udført blandt samtlige medlemmer af VL-grupperne – dvs. topchefer i private og offentlige virksomheder. Topcheferne blev bedt om at vurdere kvaliteten af den samlede ledelsesgruppe i deres virksomhed – herunder sig selv – på en lang række parametre.

Det måske mest opsigtsvækkende i undersøgelsen viste sig at være vurderingen af virksomhedernes håndtering af personaleledelse og talentudvikling. Respondenterne vurderer ledernes evne eller vilje til personaleledelse relativt lavt. Det samme gælder deres evne til at tiltrække og udvikle talent.

Login