Danske universiteter hopper med på global online-bølge

CBS, DTU og Københavns Universitet gør nu ligesom Harvard og Stanford og udbyder gratis onlinekurser på verdensplan. Mandag Morgens kortlægning af de danske universiteters udbud af onlinekurser viser, at de er hoppet med på den internationale tendens. Alene Københavns Universitet har næsten 100.000 aktive onlinestuderende. Men forretningsmodellen mangler.

Danske universiteter satser nu også globalt og tilbyder undervisning på onlinekurser til mennesker over hele verden. En læge i Michigan, en lastbilchauffør i Mogadishu eller en laborant i Maribo kan sidde hjemme i dagligstuen og blive undervist gratis af danske professorer.

Mandag Morgen har kortlagt de danske universiteters aktiviteter og planer på de populære kurser kaldet MOOC – Massive Open Online Courses – som i løbet af de sidste tre år har bredt sig med lynets hast på globalt plan. I dag bliver millioner af mennesker over hele verden undervist gratis af anerkendte professorer fra selv de mest prestigefyldte eliteuniversiteter som Harvard, Stanford og Princeton.

Københavns Universitet hoppede som et af de første universiteter i Norden med på bølgen sidste år og har i dag 100.000 aktive studerende på sine onlinekurser. Det er næsten tre gange så mange studerende, som universitetet har på sine traditionelle uddannelser. Et af de mest populære kurser – om global sundhed – er nu ved at blive oversat til spansk, mandarin, russisk, fransk og portugisisk for at tiltrække endnu flere studerende fra hele verden.

Login