Danske virksomheder inviterer robotterne indenfor

Robotter er over de seneste år blevet et almindeligt værktøj i en stor del af danske virksomheder, viser ny analyse.

Robotter er over de seneste år blevet et almindeligt værktøj i en stor del af danske virksomheder, viser ny analyse fra Teknologisk Institut, som har interviewet 526 danske fremstillingsvirksomheder med mellem 10-1.000 ansatte.

Der har aldrig været så mange danske virksomheder, som nu, der anvender robotter. Andelen af fremstillingsvirksomheder, der anvender robotter, er steget med 50 procent siden 2015. 44 procent af virksomhederne med mere end 10 ansatte får nu hjælp fra robotter.

Andelen af danske fremstillingsvirksomheder, der anvender robotter, pct.

Eksportvirksomheder har markant oftere robotter end virksomheder, der ikke eksporterer. 

Udviklingen findes i alle brancher, og i nogle brancher, fx i tøjbranchen, ser skiftet ud til at blive ganske dramatisk i de kommende år. Det er især i større, internationalt orienterede og innovative eksportvirksomheder, at robotterne bliver sat i arbejde, men selv i de mindre virksomheder findes der robotter. Robotvirksomhederne har i gennemsnit seks robotter i arbejde.

Hos virksomheder inden for kemisk industri og plastindustri har seks ud af ti virksomheder robotter, og yderligere tre ud af ti virksomheder
er på vej. I fødevarebranchen og i tekstilbranchen går det lidt langsommere.

Læs mere her...

Forrige artikel Få overblik over anvendelsen af AI Få overblik over anvendelsen af AI