Den danske tillid inviterer til cyberkriminalitet

Der kan bygges nok så mange digitale sikkerhedsbastioner omkring en virksomhed, uden at det virker. De cyberkriminelle finder vej alligevel, fordi ansatte og ledelse bl.a. via deres adfærd selv inviterer de kriminelle ind i varmen. Det er tid til at ændre cyberadfærd, mener to eksperter fra DTU.

I 1930’erne anlagde Frankrig Maginot-linjen, et enormt forsvarsværk til milliarder af franc langs grænsen til Tyskland. Frankrig anså Maginot-linjen for uigennemtrængelig.

Men da Nazityskland invaderede landet i maj 1940, kørte de tyske tropper ganske enkelt udenom. De tyske generaler havde udtænkt en helt ny militærtaktik baseret på hurtigkørende kampvogne, lastbiler, motorcykler og styrtbombefly.

Tyskerne angreb først gennem de skovrige Ardennerbjerge i Belgien og trængte derefter ind i Frankrig nord for Maginot-linjen. Det angreb kom bag på franskmændene, som havde anset Ardennerne for en naturlig barriere. Vejene i det kuperede landskab var små og primitive, og de franske generaler mente, at de var uegnede til et stort angreb. Det var en alvorlig fejlvurdering den 10. maj 1940.

Login