Der er stadig plads til striktrøjer i den digitale fremtid

En fremtidsvision for Finland i 2030 viser, hvordan nye teknologier vender op og ned på mange af hverdagens aktiviteter. Men der vil stadig være folk med fuldskæg og rygsække, ser det ud til.

Peter Hesseldahl

Finland er stadig blandt verdens førende inden for mobil kommunikation.

Selv om det er længe siden Nokia fremstillede halvdelen af alle verdens mobiltelefoner, har finnerne holdt fast i kompetencerne, og finske virksomheder – først og fremmest Nokia – ligger i dag godt placeret, når den næste teknologiske bølge, det ultrahurtige 5G, vil blive måden, mennesker og maskiner kobles sammen på.
 
Ved universitetet i Oulu arbejder man på at udvikle sammenhængende løsninger, som er baseret på 5G og andre fremtidige teknologier som Internet of Things, augmented reality, hologrammer og kunstig intelligens.

For at illustrere koncepterne har man produceret en flot video med en vision for hverdagen i Finland anno 2030. Det er bestemt en af de bedre visualiseringer, og den sammenfatter mange af de teknologier, som må formodes at være i brug om nogle år.
 
Og så er det for en gang skyld en fremtidsvision, der både har masser af avanceret teknologi, men også folk med fuldskæg, gråt hår, strikket sweater og rygsæk.

Fremtiden er ikke kun befolket af fotomodeller i jakkesæt og højhælede sko.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu