Ekspert: Overambitiøst teleudspil

Regeringens udspil til en ny teleaftale skal sikre 25.000 flere borgere og virksomheder adgang til et stabilt og hurtigere mobil- og internet. Det kommer især landbruget og udkantsområderne til gode. Teleekspert mener, at udspillet bør ’nøjes’ med at sikre, at de sorte mobilhuller nu bliver lukket.

I sidste uge fremlagde energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) regeringens udspil til en ny teleaftale, der er det første af sin art siden 1999.

Det nye teleudspil skal ifølge regeringen cementere Danmark som Europas digitale frontløber, og det skal blandt andet ske ved, at ca. 25.000 husstande i yderområderne skal have hurtigere og mere stabil mobil- og internetdækning, og så skal implementeringen af 5G-netværket fremskyndes. Derudover vil regeringen tilføre yderligere 60 mio. kr. til bredbåndspuljen, så der i alt er 100 mio. kr. i 2018.

En smule tragikomisk blev aftalen fremlagt samme dag, som TDC’s mobilnet gik ned. Nedbruddet berørte mere end 1,85 mio. danskere, hvoraf mange hverken kunne ringe eller modtage opkald og beskeder i op til fem timer.

Login