Her er Danmarks mest innovative borgmestre

De har fundet nye svar på kommunernes største problemer og er Danmarks mest innovative borgmestre, ifølge lederne i Mandag Morgens Velfærdspanel. Panelet giver blandt andet fine point for modige satsninger på bæredygtig vækst, sundhed og borgerinddragelse. Hernings populære borgmester, Lars Krarup, er landets mest innovative borgmester i tæt opløb med Københavns overborgmester, Frank Jensen. Ranglisten indeholder flere overraskelser. Borgmestre fra nogle af landets mindre kommuner har også fundet vej til top-5, mens panelet dumper flere af borgmestrene i KL’s top. Mandag Morgen analyserer, hvori nytænkningen består hos de fem vidt forskellige, innovative borgmestre i Herning, Lejre, København, Aarhus og på Bornholm.

En af de sikreste vindere ved kommunalvalget om 14 dage er også landets mest innovative borgmester. Hernings populære borgmester, Lars Krarup (V), kan nu bryste sig af titlen som landets mest innovative borgmester skarpt forfulgt af Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Kåringen er foretaget af 335 medlemmer fra Mandag Morgens Velfærdspanel, som tæller ledere og nøglepersoner fra velfærdssamfundets frontlinje – som kommunaldirektører, afdelingschefer, institutionsledere, ledere fra fagbevægelse og frivillige organisationer samt repræsentanter fra private virksomheder. Se tekstboks.

I toppen af listen placerer Velfærdspanelet fem borgmestre, som de fremhæver for vidt forskellige konkrete præstationer og initiativer – men som alle har det til fælles, at de er optagede af at skabe eller håndtere fremgang og vækst i deres kommuner. Modige satsninger på bæredygtighed – økologi og grøn energi – er noget af det, panelets ledere fremhæver. Det samme er nye forsøg på borgerinddragelse, hvad enten det er i form af Hernings dynamiske erhvervsledere og -mæcener, Bornholms folkemøde for hele Danmark eller Lejres ressourcemiddag for 75 lokale ildsjæle.

Login