Er det en bil? Er det en drone? Er den lækker?

Airbus har lavet en flot visualisering af deres Pop.Up koncept, som kombinerer droner og små, selvkørende delebiler. Den afgørende ide er de små udskiftelige kabiner, der både kan monteres på en drone og på undervognen af en lille bil.

Peter Hesseldahl


Flyproducenten Airbus har sammen med det italiensk designfirma Italdesign arbejdet i flere år på et større, sammenhængende koncept for droner. For nylig blev Audi partner i udviklingen.
 
Som det præsenteres på videoen er der tre komponenter i Pop.Up konceptet: En kabine med plads til to personer; en selvkørende, elektrisk drevet undervogn, som kabinen monteres på, når man skal køre – og en kraftig drone med 8 propeller, der kan løfte kabinen, når man skal flyve.
 
Kabinen kan bruges til almindelig passagertransport, men systemet kan også transportere kabiner til specialformål, f.eks. ambulancer eller varetransport. I passagerversionen vejer den ca. 200 kg.
Både dronen og undervognen er elektrisk drevet.
 
Dronen har en rækkevidde på 50 km. Og kan flyve med en topfart på 120 km/t.  Bil-undervognen har en række vidde på 130 km. og kan møre med op til 100 km/t.
 
Der er ingen meldinger fra Airbus om hvornår, konceptet kunne tænkes at blive lanceret i virkeligheden.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu