Fem vigtige teknologiske trends i 2015

Den teknologiske udvikling åbner døren til nye muligheder og udfordringer. Men hvad er det for en teknologisk fremtid, virksomhederne står over for? Og hvad skal virksomhederne være opmærksomme på?

Ifølge en kortlægning af de teknologiske trends for 2015 – lavet af den amerikanske telegigant Verizon Enterprise Solutions – vil strategiske investeringer i netværk blive et helt afgørende fokuspunkt for virksomhederne i 2015. Tilsvarende forudser analysen, at virksomhederne i endnu højere grad vil tage nye teknologier til sig, som strategiske redskaber til at styrke innovation og sikre deres fremtidige vækst.

Verizon har identificeret fem tendenser, som vil forme udviklingen for private og offentlige virksomheder næste år:

  1. Netværksinvestering: Stigende krav om anvendelse af cloud-løsninger, mobile løsninger samt voksende mænger data nødvendiggør, at virksomhedernes kommunikationsnetværk på den ene side er stabile og troværdige og på den anden side fleksible og skalerbare. Derfor bliver det afgørende at øge brugen af innovative teknologier – f.eks. virtualisering, automation og optisk netværksteknologi – der kan forbedre virksomhedernes kommunikationsnetværk.
  2. Internet of Things vinder frem: Konceptet med milliarder af intelligente enheder, der er koblet til internettet og kan kommunikere på kryds og tværs, vinder stadig mere genklang. I trendanalysen for 2014 påpegede Verizon, at IoT var på vej frem, og i det kommende år forventer analysen, at indførelsen af IoT-teknologier vil vokse yderligere. Det gælder især blandt smv’er og store virksomheder, der ikke allerede er hoppet med på vognen.
  3. Flere vil bruge Predictive Analytics: Evnen til at indsamle og håndtere data vil gøre virksomhederne mere effektive. Big data-analyser, der kan spotte fremtidens forretningsmuligheder og tendenser, bliver en hovedprioritet for virksomhedsledere i 2015. De virksomheder, som formår at bruge avancerede Predictive Analytics-værktøjer, vil have det bedste udgangspunkt for at effektivisere driften, for at identificere nye indtjeningsmuligheder og for bedre at kunne betjene deres kunder.
  4. It-afdelingen tager kontrol over cloud-løsningerne: It-afdelingen vil tage kontrol over implementeringen af cloud-løsninger i 2015 og hjælpe med at identificere behov, skitsere teknologiske krav til udviklere samt tjenesteudbydere af cloud-løsninger. Cloud-løsningerne vil i endnu højere grad blive rettet mod konkrete formål, der understøtter forretningen – f.eks. i form af bedre kundeinteraktion eller bedre operationelle processer.
  5. Styrket kamp mod cyberkriminalitet: Udbredelsen af de nye teknologier vil i 2015 betyde, at netværkssikkerheden bliver mere og mere kompleks – men også mere og mere vigtig. En sikkerhedsstrategi på flere niveauer bliver afgørende for den enkelte virksomhed som et afgørende middel til at mindske risici og skabe tillid mellem enheder, netværk, brugere og it-systemer.

    Kilde: Verizon Enterprise Solutions

Forrige artikel Når fremtidens produktionsmedarbejder bliver en robot Næste artikel Et løft til vores tanker om bæredygtighed
Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Vi klarer kun klimakrisen med fuld fart på grøn vækst

Økonomisk vækst og CO2-reduktioner er ikke modsætninger – tværtimod. Verden har brug for, at det går ekstremt stærkt med omstillingen af energien, transporten, byggeriet, landbruget osv. Derfor skal speederen i bund nu, lyder det fra både ngo'er, McKinsey og World Economic Forum.

Degrowth: En verden uden vækst

Degrowth: En verden uden vækst

Vi har travlt, hvis kloden skal være beboelig i år 2100. Derfor må vi stoppe udvindingen af naturressourcer, stoppe forbruget og stoppe stigningen i BNP. Væksten må aflyses, bremsen skal i bund. Det er ekstremt, men ekstremt nødvendigt, lyder det fra degrowth-bevægelsen og de økologiske økonomer, der står bag dem.

12 teknologier  der kan redde klimaet

12 teknologier der kan redde klimaet

Skal vi redde klimaet gennem grøn vækst, bliver en række nuværende og fremtidige teknologier helt afgørende for, om det lykkes. Her er 12 af dem.

10 veje til en vækstfri verden

10 veje til en vækstfri verden

Det kan ikke lade sig gøre at bremse væksten uden fundamentale ændringer af hele den måde, vi har indrettet vores samfund på, påpeger degrowth-folket.

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Ny FN-rapport kræver barsk omstilling af virksomheder

Internationale forskere dokumenterer i en ny FN-rapport, at vi er ved at tabe verdensmålene, og foreslår en hurtig, barsk og effektiv genopretningsplan. Det konfronterer virksomheder i hele verden med skelsættende og eksistentielle valg.

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Isen sprækker under BNP som mål for fremgang

Bruttonationalproduktet er i dag det vigtigste mål for, hvordan det går med økonomien i et land. Men der er voksende bevidsthed om problemerne med at styre efter et mål, som hverken afspejler miljøets tilstand, sociale forhold eller værdien af den hastigt voksende digitale økonomi. Flere steder, herunder i Danmark, arbejdes der på alternative eller supplerende mål.

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

Stil bedre spørgsmål og bliv en bedre leder

De fleste chefer tror, at de har alle svarene. Men de bedste chefer formår at stille spørgsmål, der inspirerer til nytænkning. Her er seks råd til, hvordan du kan stille bedre spørgsmål.  

Gør Danmark til talenternes stormagt

Gør Danmark til talenternes stormagt

KOMMENTAR: Visionen om Danmark som talenternes stormagt er et oplagt og nødvendigt “velfærdsløfte” til næste generation. Det er også en mulighed for at undgå en kompetencenedslidning af fremtidens arbejdskraft og bør være et hovedpunkt i næste regeringsgrundlag.

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.