Fem vigtige teknologiske trends i 2015

Den teknologiske udvikling åbner døren til nye muligheder og udfordringer. Men hvad er det for en teknologisk fremtid, virksomhederne står over for? Og hvad skal virksomhederne være opmærksomme på?

Ifølge en kortlægning af de teknologiske trends for 2015 – lavet af den amerikanske telegigant Verizon Enterprise Solutions – vil strategiske investeringer i netværk blive et helt afgørende fokuspunkt for virksomhederne i 2015. Tilsvarende forudser analysen, at virksomhederne i endnu højere grad vil tage nye teknologier til sig, som strategiske redskaber til at styrke innovation og sikre deres fremtidige vækst.

Verizon har identificeret fem tendenser, som vil forme udviklingen for private og offentlige virksomheder næste år:

  1. Netværksinvestering: Stigende krav om anvendelse af cloud-løsninger, mobile løsninger samt voksende mænger data nødvendiggør, at virksomhedernes kommunikationsnetværk på den ene side er stabile og troværdige og på den anden side fleksible og skalerbare. Derfor bliver det afgørende at øge brugen af innovative teknologier – f.eks. virtualisering, automation og optisk netværksteknologi – der kan forbedre virksomhedernes kommunikationsnetværk.
  2. Internet of Things vinder frem: Konceptet med milliarder af intelligente enheder, der er koblet til internettet og kan kommunikere på kryds og tværs, vinder stadig mere genklang. I trendanalysen for 2014 påpegede Verizon, at IoT var på vej frem, og i det kommende år forventer analysen, at indførelsen af IoT-teknologier vil vokse yderligere. Det gælder især blandt smv’er og store virksomheder, der ikke allerede er hoppet med på vognen.
  3. Flere vil bruge Predictive Analytics: Evnen til at indsamle og håndtere data vil gøre virksomhederne mere effektive. Big data-analyser, der kan spotte fremtidens forretningsmuligheder og tendenser, bliver en hovedprioritet for virksomhedsledere i 2015. De virksomheder, som formår at bruge avancerede Predictive Analytics-værktøjer, vil have det bedste udgangspunkt for at effektivisere driften, for at identificere nye indtjeningsmuligheder og for bedre at kunne betjene deres kunder.
  4. It-afdelingen tager kontrol over cloud-løsningerne: It-afdelingen vil tage kontrol over implementeringen af cloud-løsninger i 2015 og hjælpe med at identificere behov, skitsere teknologiske krav til udviklere samt tjenesteudbydere af cloud-løsninger. Cloud-løsningerne vil i endnu højere grad blive rettet mod konkrete formål, der understøtter forretningen – f.eks. i form af bedre kundeinteraktion eller bedre operationelle processer.
  5. Styrket kamp mod cyberkriminalitet: Udbredelsen af de nye teknologier vil i 2015 betyde, at netværkssikkerheden bliver mere og mere kompleks – men også mere og mere vigtig. En sikkerhedsstrategi på flere niveauer bliver afgørende for den enkelte virksomhed som et afgørende middel til at mindske risici og skabe tillid mellem enheder, netværk, brugere og it-systemer.

    Kilde: Verizon Enterprise Solutions

Forrige artikel Når fremtidens produktionsmedarbejder bliver en robot Næste artikel Et løft til vores tanker om bæredygtighed
Vestager: EU’s techregulering skal være social og retfærdig

Vestager: EU’s techregulering skal være social og retfærdig

Store digitale selskaber skal reguleres ud fra værdier om frihed, miljø og social retfærdighed, siger konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Hun mener, at EU skal finde sin egen vej mellem amerikansk angst for staten og Kinas krænkelse af individer.

Den demokratiske samtale med politikeren som cybersherif

Den demokratiske samtale med politikeren som cybersherif

En stor del af den politiske debat herhjemme begynder og foregår i dag på politikernes egne profiler på de sociale medier, og dermed er det også i politikernes magt at blokere de brugere, de ikke ønsker, skal blande sig i den demokratiske samtale.

Sydkorea vil også have databeskyttelsesregler

Sydkorea vil også have databeskyttelsesregler

Sydkorea er verdens måske mest gennemdigitaliserede land, men efter en række skandaler om misbrug af data og overvågninger arbejder man nu på at indføre regler for databeskyttelse, der minder meget om EU’s GDPR-regelsæt.

"Den største fare ved maskinerne er at vi bliver som dem"

INTERVIEW: Teknologien byder på enorme gevinster, og hvis ikke vi kaster os ind i udviklingen, bliver vi udkonkurreret af dem, der gør. Men jo mere vores samfund og vi selv præges af teknologien, des mere mister vi af det, som gør os til mennesker og giver mening for os, advarer den tyske fremtidsforsker Gerd Leonhard.

Mediecheferne: Vi vil sikre transparens

Mediecheferne: Vi vil sikre transparens

Mediernes opgave ved det kommende valg er vigtigere end nogensinde før. Det mærker man ude på redaktionerne, hvor mandskabet oprustes, og øjnene rettes mod sociale medier og risikoen for misinformation.

Politikere er blevet deres egne massemedier

Politikere er blevet deres egne massemedier

Højere partistøtte giver nye kommunikationsmuligheder hos danske politikere, som søsætter egne medier som aldrig før. Det har ændret nyhedernes fødekæde og vil give mere støj ved det kommende folketingsvalg. Måske bliver 2019 valgåret, hvor de traditionelle medier mister magten over dagsordenen.

Med i maskinrummet: Sådan styrer politikerne dagsordenen

Med i maskinrummet: Sådan styrer politikerne dagsordenen

Danske vælgere foretrækker muligvis stadig tv-mediet i en valgkamp, men det er det, der foregår på politikernes egne kanaler, der afgør debatten, lyder det fra politisk strateg. Når partierne sætter tryk på, kan de dreje dagsordenen i deres retning, og det kan give taletid i medierne.

Europas politikere er trætte af uafhængige journalister

Europas politikere er trætte af uafhængige journalister

Det tyske parti AfD er ved at oprette sit eget mediemæssige war room, hvorfra 20 journalister skal lave partiets egen 'dækning' af livet i Forbundsdagen. I Spanien kan journalisterne ikke længere stille spørgsmål til premierministeren. Uafhængige medier har det svært i mange EU-lande.

Influencere fik unge amerikanere til stemmeurnerne

Influencere fik unge amerikanere til stemmeurnerne

En amerikansk iværksætter mobiliserede tusindvis af youtubers og andre influencere til det amerikanske midtvejsvalg, der fik historisk høj valgdeltagelse blandt 18-24-årige. Influencere kan flytte stemmer, siger dansk forsker, men det er svært at måle deres indflydelse.

Tech-giganternes tid varer ikke evigt

Tech-giganternes tid varer ikke evigt

Virksomheder som Google, Amazon og Facebook er blevet så store, at flere demokrater nu foreslår en opsplitning af techgiganterne. Men politikerne glemmer, at virksomheders dominans skifter hele tiden, mener Wall Street Journals Dan Gallagher. Derfor foregår debatten på forkerte præmisser.

Brasilien efterspørger IoT-løsninger

Brasilien efterspørger IoT-løsninger

Mulighederne for at skabe vækst og udvikling ved hjælp af internet of things-initiativer (IoT) er kommet på den politiske dagsorden i Brasilien. Det er en udvikling, som dansk forskning og virksomheder i Danmark kan være en del af.

Virksomheder udnytter din dopaminhungrende hjerne

Virksomheder udnytter din dopaminhungrende hjerne

En gren af adfærdsdesign handler om at skabe vaner hos brugeren. Når det virker, kan det skabe en langt stærkere forbindelse mellem virksomhed og kunde. Men effekten kan også være så stærk, at det nærmer sig afhængighed.