Fem vigtige teknologiske trends i 2015

Den teknologiske udvikling åbner døren til nye muligheder og udfordringer. Men hvad er det for en teknologisk fremtid, virksomhederne står over for? Og hvad skal virksomhederne være opmærksomme på?

Ifølge en kortlægning af de teknologiske trends for 2015 – lavet af den amerikanske telegigant Verizon Enterprise Solutions – vil strategiske investeringer i netværk blive et helt afgørende fokuspunkt for virksomhederne i 2015. Tilsvarende forudser analysen, at virksomhederne i endnu højere grad vil tage nye teknologier til sig, som strategiske redskaber til at styrke innovation og sikre deres fremtidige vækst.

Verizon har identificeret fem tendenser, som vil forme udviklingen for private og offentlige virksomheder næste år:

  1. Netværksinvestering: Stigende krav om anvendelse af cloud-løsninger, mobile løsninger samt voksende mænger data nødvendiggør, at virksomhedernes kommunikationsnetværk på den ene side er stabile og troværdige og på den anden side fleksible og skalerbare. Derfor bliver det afgørende at øge brugen af innovative teknologier – f.eks. virtualisering, automation og optisk netværksteknologi – der kan forbedre virksomhedernes kommunikationsnetværk.
  2. Internet of Things vinder frem: Konceptet med milliarder af intelligente enheder, der er koblet til internettet og kan kommunikere på kryds og tværs, vinder stadig mere genklang. I trendanalysen for 2014 påpegede Verizon, at IoT var på vej frem, og i det kommende år forventer analysen, at indførelsen af IoT-teknologier vil vokse yderligere. Det gælder især blandt smv’er og store virksomheder, der ikke allerede er hoppet med på vognen.
  3. Flere vil bruge Predictive Analytics: Evnen til at indsamle og håndtere data vil gøre virksomhederne mere effektive. Big data-analyser, der kan spotte fremtidens forretningsmuligheder og tendenser, bliver en hovedprioritet for virksomhedsledere i 2015. De virksomheder, som formår at bruge avancerede Predictive Analytics-værktøjer, vil have det bedste udgangspunkt for at effektivisere driften, for at identificere nye indtjeningsmuligheder og for bedre at kunne betjene deres kunder.
  4. It-afdelingen tager kontrol over cloud-løsningerne: It-afdelingen vil tage kontrol over implementeringen af cloud-løsninger i 2015 og hjælpe med at identificere behov, skitsere teknologiske krav til udviklere samt tjenesteudbydere af cloud-løsninger. Cloud-løsningerne vil i endnu højere grad blive rettet mod konkrete formål, der understøtter forretningen – f.eks. i form af bedre kundeinteraktion eller bedre operationelle processer.
  5. Styrket kamp mod cyberkriminalitet: Udbredelsen af de nye teknologier vil i 2015 betyde, at netværkssikkerheden bliver mere og mere kompleks – men også mere og mere vigtig. En sikkerhedsstrategi på flere niveauer bliver afgørende for den enkelte virksomhed som et afgørende middel til at mindske risici og skabe tillid mellem enheder, netværk, brugere og it-systemer.

    Kilde: Verizon Enterprise Solutions

Forrige artikel Når fremtidens produktionsmedarbejder bliver en robot Næste artikel Et løft til vores tanker om bæredygtighed
Derfor er min kalender offentlig

Derfor er min kalender offentlig

En åben kalender fremmer gennemsigtighed i hele firmaet, tvinger dig til at tage stilling til hvert punkt i din tidsplan og gør dig lettilgængelig, skriver iværksætter David Kalt.

Kina vil have verdens smarteste byer

Kina vil have verdens smarteste byer

KOMMENTAR: Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe smart cities. Det sker i et tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

KOMMENTAR: Det er efterhånden bredt anerkendt, at virksomhedskultur er nøglen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er, hvordan vi arbejder med det i Milestone Systems.

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

I en gennemført digital offentlig administration behøver borgerne ikke at gøre opmærksomme på deres situation for at blive betjent – systemet ved allerede, at der er et behov. Det er filosofien bag det offentlige system i Estland, hvor man også er opmærksomme på risikoen for kafkaske bivirkninger.

Estland, den digitale stat

Estland, den digitale stat

Efter murens fald gik Estland all in på digitalisering. I dag er Estlands offentlige administration en inspiration for andre.
Færøerne – og flere andre lande – har overtaget softwaren bag systemet.

Estland er Europas digitale frontløber

Estland er Europas digitale frontløber

Estland har siden sovjettiden satset hårdt på digital teknologi som vejen til udvikling og vækst. Den offentlige sektors tjenester er blandt de mest avancerede i verden og på mange måder foran de tjenester, vi har i Danmark. Og borgerne har kontrol over egne data – og hvem der tilgår dem.

Færøerne har valgt den estiske model

Færøerne har valgt den estiske model

Da Færøerne i 2015 lavede en digitaliseringsstrategi, valgte de at bruge Estlands X-road som den grundlæggende infrastruktur for udveksling af data i det offentlige. Tendensen peger mod større integration og dataudveksling mellem de nordiske landes systemer.

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Den danske offentlige sektor ligger i den internationale top, hvad digitalisering angår. I de nærmeste år skal tjenesterne forbedres yderligere gennem den såkaldte digitaliseringspagt. Mange af de kommende digitale tilbud svarer til tjenester, som allerede findes i Estland.

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

KOMMENTAR: Det havde været på tide at få en digitaliseringsminister, der kunne lægge en kurs for et retfærdigt Danmark på den digitale front. Men i mangel af sådan en, så må man håbe, at statsminister Mette Frederiksen har en plan.

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Microsoft er det mest værdifulde it-selskab. 39 procent af unge amerikanere er ”næsten konstant online”.

Det – og meget mere – kan man læse i den amerikanske investor Mary Meekers nyeste trendanalyse.

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

I sidste måned afviste Facebook at fjerne en falsk video med formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi. Nu spreder endnu en falsk video sig på det sociale medie – denne gang af Facebooks egen stifter Mark Zuckerburg. Men vil de fjerne den?