Flyv en tur med Volocopter-taxaen

Flyvende taxaer er klar til take off. Intels Volocopter vil udfordre Uber og Airbus i konkurrencen om at flytte bytrafik til de højere luftlag.

Intel løb mandag i denne uge med al opmærksomheden, da de præsenterede deres nyeste version af Volocopteren forud for den stort anlagte tech-festival Consumer Electronics Show, CES, i Las Vegas.

Volocopter CV200 er en kæmpestor drone med 18 roterende blade og med plads til en kaptajn og en passager. Dens udholdenhed begrænser sig på nuværende tidspunkt til 30 minutters flyvning og en maksimal distance på 20 km, men forventningerne er, at det vil ændre sig, i takt med at batteriteknologien bliver bedre og mere effektiv.

I praksis er Volocopteren tiltænkt en funktion som taxa. Inde bag karosseriet er indbygget en masse AI-teknologi, der ifølge udviklerne gør den både sikker og enkel at flyve med i byerne.

“Den er så enkel at styre, at selv en 5-årig vil kunne flyve den,” sagde CEO for Volocopter, Florian Reuter, da han præsenterede den forud for CES.

Volocopteren har ikke opnået tilladelse til at flyve i byer eller i officielt luftrum endnu, men Intel har flere gange fået lov til at testflyve dronen ubemandet i Dubai.

Herunder kan du tage en 360-graders flyvetur og få en fornemmelse af, hvordan det er at være passager i Volocopteren.

 

Forrige artikel 65 tommers video skærm kan rulles sammen 65 tommers video skærm kan rulles sammen Næste artikel Spielberg's kommende film foregår i Virtual Reality Spielberg's kommende film foregår i Virtual Reality