Følg teknologier fra forventningernes tinde til skuffelserne dal

Digitaliseringen vender op og ned på forsikringsbranchen. Indien skal bruge masser af energi – men uden at smadre klodens klima.

What’s hot, what’s not?

Nye teknologier følger stort set den samme udviklingskurve. I starten får de masser af opmærksomhed og forventningerne skrues helt i vejret. Så kommer skuffelsen – og først derefter begynder teknologien at være moden til markedet.

Gartner Group udgiver hvert år en 'Hype Cycle Report', hvor man se, hvilke teknologier, der er blæst op, og hvilke der i al stilfærdighed er begyndt at erobre markedet for real. Hvordan går det egentlig med blockchain, augmented reality og selvkørende biler?

Vi har et overblik over årets placeringer på hype-kurven.

Forsikringsbranchen er i hastig forandring på grund af digitaliseringen. Sagsbehandlingen kan automatiseres, men udfordringen er nok så meget at følge med, når selvkørende biler, internet of things og blockchain ændrer både de risici, kunderne lever med, og måden de vil betjenes på, når de skal forsikres.

Vi har et interview med Morten Hübbe, CEO i Tryg Forsikring, der har startet et større udviklingslaboratorie – The Camp – hvor målet er at disrupte sig selv, inden der kommer nogen udefra og gør det.
 
Indien er et land i hastig udvikling, men når et land med 1,3 milliarder indbyggere trykker på speederen har det store konsekvenser for det globale klima. Hvis Indien skal industrialiseres og udvikles er der brug for en massiv udbygning af energiforsyningen, men det er både dyrt for inderne og dårligt for klimaet.

Derfor er energieffektivitet et nøgleord, og der bliver investeret mange penge i det. Det er en oplagt chance for danske leverandører, skriver Innovation Center Denmark i dagens klumme fra Bangalore.

God fornøjelse med læsningen!

Forrige artikel Start med: Hvad er det for et problem tech skal løse? Start med: Hvad er det for et problem tech skal løse? Næste artikel Vi har brug for humanisterne – også til det tekniske Vi har brug for humanisterne – også til det tekniske