Fremtidens krigsførelse er kunstigt intelligent

Automatiseret teknologi og kunstig intelligens vil forandre måden, hvorpå konventionel krig føres i fremtiden. Udviklingen vil for alvor tage fart efter 2020, forudsiger amerikansk tænketank.

Fremtidens krig vil minde mere om en science fiction-film end om de store slagudvekslinger, som vi kender fra de store verdenskrige og invasionerne i Vietnam, Afghanistan og Irak.

Kunstig intelligens kommer til at spille en altoverskyggende rolle, og soldater af kød og blod vil være udskiftet med robotter.

Det skorter ikke på de kreative prognoser, når den britiske tænketank Defence IQ, der er bredt anerkendt for at levere undersøgelser og statistikker inden for det globale forsvars- og militærområde til bl.a. analyseinstitutter og store mediehuse, fremlægger sine forudsigelser for fremtidens krigsførelse. 

Det sker i år ved den internationale konference "Disruptive Technology for Defence Transformation", som afholdes i London den 24. september 2018, og hvor repræsentanter fra det amerikanske flyvevåben, det engelske militær og NATO vil være blandt deltagerne.

Login