Fremtidens uddannelse til fremtidens arbejde

Det moderne arbejdsliv har generelt været opdelt i tre faser: først uddannelse, derefter arbejde og endelig pensionsalderen. Men den opdeling af livet passer efterhånden dårligt til en stadigt stigende forventet levealder og et hastigt skiftende arbejdsmarked.

Af Thomas Winther Poulsen, vicekonsul og COO, Innovation Centre Denmark, Silicon Valley

En uddannelse, man har taget som 20-årig, vil ikke længere kunne holde på arbejdsmarkedet i mere end 60 år, for morgendagens jobs vil se meget anderledes ud end dem, vi kender og uddanner os til i dag.

Samtidig med at traditionelle, langvarige uddannelser kommer til kort over for kravet om stadig vedligeholdelse og udbygning af folks kompetencer, ser vi – ikke mindst her i Silicon Valley – at der opstår en bred vifte af onlinelæringsplatforme og nye uddannelser uden for det ”officielle” akkrediterede uddannelsessystem.

De nye tilbud udfordrer de formelle institutioners greb i uddannelsessektoren ved at tilbyde meget specifikke kurser som enkeltkomponenter snarere end komplette uddannelser.

Kompetencer, der tidligere kun var tilgængelige som en del af årelange forløb, kan nu opnås via onlineplatforme hvor som helst og når som helst. De enkelte moduler kan både bruges som supplerende læring eller kombineres, så de tilsammen erstatter en egentlig uddannelse.

Mange af de nye platforme har også en helt ny tilgang til læring: De er ikke rettet mod at opfylde formelle krav til pensum, men fokuseret på konkret, anvendelig læring. De er ofte baseret på sociale onlinemiljøer, og de anvender gamification for at stimulere aktiv og deltagende læring, der kan motivere eleverne.

Det er en model, der gør det muligt at skræddersy sin egen læring, samtidig med at man bliver pacet frem af platformenes forventning om aktiv deltagelse, fremdrift og selvledelse. 

Den fleksible karakter af disse platforme giver mulighed for at integrere læring og uddannelse langt bedre med et arbejdsliv, og platformen hjælper med at imødekomme jobændringer og karriereforskydninger, der sker som følge af teknologiske, sociale og personlige begivenheder.

For den enkelte er kontinuerlig, livslang læring afgørende for at kunne forblive relevant og kompetent til at finde beskæftigelse på fremtidens arbejdsmarked. Platformene bliver et fleksibelt værktøj, der kan bruges til at hjælpe os med at løse nye udfordringer på vores job og uden for vores arbejdsliv.

Set fra virksomheders synspunkt giver de nye ​​fleksible læringsredskaber bedre muligheder for at opkvalificere medarbejderne og derved sikre sig de nødvendige kompetencer. Dermed bliver læring ikke længere bare et personligt anliggende, men et fælles ansvar.

Fremtidens ledere skal også løbende lære

Der er få steder i verden, hvor man i så høj grad som i Silicon Valley betragter nye teknologier som automatisering, digitalisering, robotteknologi og kunstig intelligens som nyttige redskaber i alle former for produktion.

Men udfordringerne, når man ser frem i tiden, er også tydelige, fordi de stadig kraftigere teknologier redefinerer hele brancher, automatiserer jobs og påvirker selve definitionen af arbejde.

Denne forandring vil få en kæmpe indflydelse på de ledere, der har til opgave at guide os. Traditionelle ledelsesmodeller bliver enten mindre relevante eller helt forældede på grund af den fremtid, vi går i møde.

Globaliseringen åbner op for nye markeder, bidrager til øget konkurrence og bedre adgang til internationalt talent. De teknologiske drivere øger mobiliteten af ​​globalt talent og arbejdskraft, hvilket muliggør en mere dynamisk og forskelligartet arbejdsstyrke. Vi kan bevæge os mere frit mellem job og brancher i kortsigtede kontrakter – det, som kaldes the gig-economy.

Med fremkomsten af ​​disse flydende arbejdsforhold er det muligt at have mere fragmenterede organisationsstrukturer, der inkluderer midlertidige og ofte højt specialiserede medarbejdere med en bred vifte af kulturelle baggrunde placeret på tværs af mange forskellige geografiske områder.

At bringe mange forskellige talenter ind i organisationerne medfører dog også udfordringer, da vi derved også bringer nye kulturelle forståelser og forskellige forventninger til arbejdspladsen ind i organisationen og dermed ledelsesopgaven. Ledere på alle niveauer skal omfavne kulturel mangfoldighed og tænke globalt, hvis de ønsker succes med at lede os i fremtiden.

En fragmentering af organisationsstrukturer skaber nye betingelser for lederskab og skaber et mere krævende miljø for ledere. De bliver nødt til at trække på nye færdigheder og gøre sig bekendt med et bredere sæt af discipliner for at omfatte flere områder af deres organisation.

At lede en stadig mere kompleks organisation kræver en generel viden om flere af de lag, som en organisation udgør og en bevidsthed om alle dets styrker og behov. Ledere skal være udstyret med de nødvendige værktøjer og færdigheder til at lede og bygge bro over en lang række af lag.

Den hurtige teknologiske udvikling kræver i lige så høj grad, at ledere tilpasser sig og fortsætter med at lære for at forblive relevante igennem hele arbejdslivet.

Ovenstående er et kort overblik over nogle af de vigtigste indsigter og drivere bag "The Future of Work"; et innovationsprojekt, som Innovation Centre Denmark i Silicon Valley har gennemført i løbet af 2018.

Hele publikationen er tilgængelig online og kan hentes gratis. Læs mere her.

Som en del af den videre dialog om tendenserne for fremtidens arbejde afholder Innovation Centre Denmark i Silicon Valley en uges masterclass i Silicon Valley 3.-7. juni 2019 for danske virksomheder og arbejdsmarkedsparter. Læs mere her.

 

 

Forrige artikel Sydkorea henter inspiration i den nordiske velfærdsmodel Sydkorea henter inspiration i den nordiske velfærdsmodel Næste artikel Skal dine børn også undervises af en kinesisk startup? Skal dine børn også undervises af en kinesisk startup?
Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

Modens klimatopmøde anklages for greenwashing

I et helt årti har Copenhagen Fashion Summit været modeindustriens eget internationale klimatopmøde. Men det har ikke for alvor gjort tøjbranchen mere bæredygtig, lyder kritikken fra en lang række forskere, som beskylder organisationen for greenwashing. Forskerne ser kun én vej frem: Færre varer af bedre kvalitet.

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

Venstrefløjen er klar til klimaafgift på tøj

En af klodens største klimasyndere er stort set gået under radaren, når politikerne taler grønne afgifter og regulering. Men nu er alle Mette Frederiksens støttepartier klar til at bruge afgifter til at sætte en bremse på tøjforbruget.

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality åbner for vanskeligt tilgængelige oplevelser

Virtual reality er stadig en teknologi, der kæmper for at finde sin plads i dagligdagen.

Det er især tre anvendelser, der driver den professionelle brug af VR: Træning af medarbejdere, salg og demonstrationer af udstyr og brugen af VR-oplevelser som terapi.

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Ny lov forringer beskyttelse mod bagvaskelse på Facebook

Jurister kritiserer ny lovgivning for at lade erhvervsfolk og privatpersoner i stikken, hvis de udsættes for falske påstande på Facebook. Anonyme injurier på de sociale medier er nemlig ikke længere en sag for politiet – medmindre de skader en politiker eller er særligt alvorligt strafbare.

Robotterne der leder lederne

Robotterne der leder lederne

Flere virksomheder bruger kunstigt intelligente apps, der hjælper nye chefer med påmindelser og tip til at skabe velfungerende arbejdspladser.

Danske startups skal turde at drømme stort

Danske startups skal turde at drømme stort

I 2019 kommer vi til at se nogle af de største børstnoteringer i Silicon Valleys historie –  ikke mindst Uber og Airbnb.  Tech startups byder stadig på et stort vækstpotentiale, og det potentiale skal også danske startups turde at gå efter.  Det er hårdt arbejde, men gevinsten kan være enorm. 

Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

Da Dong (næsten) blev overhalet af den grønne omstilling

Det er svært at finde bedre eksempler på radikal omstilling af en stor virksomhed end den, der på ti år forvandlede Dong fra et nationalt dansk energiselskab baseret på olie, gas og kul til Ørsted, en international kæmpe inden for vedvarende energi. Strategisk chef i Ørsted, Jakob Askou Bøss, fortæller i dette interview om vejen dertil.

Snart kan du swipe dig til en bæredygtig pension

Snart kan du swipe dig til en bæredygtig pension

Den danske startup Matter Pension vil gøre det let for den enkelte at bruge pensionen til at påvirke verden i en mere bæredygtig retning. “Man skal kunne se på sin pension, hvor meget grøn energi, man har været med til at producere,” siger den unge stifter, Niels Fibæk Jensen.

I Japan brainstormer man ikke på møderne

I Japan brainstormer man ikke på møderne

KOMMENTAR: Mit firma blev for snart fem år siden opkøbt af japanske Canon. Vi er stadig en virksomhed dybt forankret i vores oprindelige skandinaviske værdier, men vi har lært meget. Og håbet er, at vi også kan lære japanerne noget.

"Jeg opsøger ikke kolbøtter. Det virker mere, som om de opsøger mig"

Historien om Erick Thürmer er ikke nødvendigvis en succeshistorie. Det er alt for tidligt at sige. Det er snarere historien om en perlerække af kolbøtter, som Thürmer har været igennem på sin mission for at revolutionere den danske fremstillingsindustri. I dag er han landet på benene, men der går næppe så længe, før han springer videre – igen.

Fire ting vi har lært som startup i Silicon Valley

Fire ting vi har lært som startup i Silicon Valley

Hvad er det, der trækker danskere med gode ideer til Californiens superinkubator i Silicon Valley? To danske iværksættere fortæller her, hvorfor de rejste fra Danmark, og hvad der skal til for at slå igennem i den amerikanske tech-dal. 

Overblik: Knap så fantastisk plastik

Overblik: Knap så fantastisk plastik

Vi er ved at drukne i plastik, men lovgivningen og nye måder at bruge emballage på er så småt på vej.
I Silicon Valley holder Mozilla-fonden den etiske fane højt.

Vi bruger afsindigt meget plastik

Vi bruger afsindigt meget plastik

Pludselig hader vi plastik. På få år er der kommet langt større bevidsthed om, at vores plastikaffald havner i maven på fisk og fugle eller i gigantiske plastik-øer i verdenshavene. Alligevel vokser forbruget støt. Det arbejder politikere, erhvervsfolk og civilsamfundet på at ændre.

Plastik fra danske husholdninger får nyt liv i Langå

Plastik fra danske husholdninger får nyt liv i Langå

Dansk Affaldsminimering sorterer, renser og tørrer plastik fra danske husholdninger på deres anlæg i Langå uden for Randers. Virksomheden giver plastikken nyt liv ved at smelte den om, så den kan sælges videre til producenter.

Nu ruller den cirkulære økonomi

Nu ruller den cirkulære økonomi

Ny lovgivning fra både Folketinget og EU presser på for mere fokus på reparationer og genanvendelse af materialer. Produkter og forretningsmodeller, der bygger på de samme principper, vælter frem. Den cirkulære økonomi er en ide, hvis tid er kommet.

Brød bliver til øl bliver til brød

Brød bliver til øl bliver til brød

Det økologiske bageri Jalm&B har sammen med Carlsbergs bryggeri Jacobsen indgået en industriel symbiose, hvor de aftager hinandens restprodukter til at bage brød og brygge øl.