Fuld fart på det danske startup-miljø

Der er mange overvejelser på vejen fra startup til 100 ansatte. Kineserne bruger blockchain til at overkomme manglen på tillid i samfundet.

Peter Hesseldahl

Årets store begivenhed i startup-miljøet var TechBBQ, som fandt sted i begyndelsen af ugen i Øksnehallen i København – en meget overbevisende demonstration af, hvor meget det syder og bobler med masser af nye virksomheder og spændende ideer.

Det danske startup miljø er modnet og blevet bedre til at skabe blivende virksomheder, og nu er det blevet undersøgt og kvantificeret.  Vækstfonden, der er en af de væsentligste kilder til risikovillig kapital for startups, har netop fremlagt en kortlægning af startup-miljøet i Danmark.

Det viser sig at mulighederne for at få finansiering er blevet væsentligt bedre – også fordi udenlandske fonde er begyndt at interesse sig de danske startups. Vi har et signalement af forholdene i det danske startup miljø.
 
Vi har også talt med en af de startups, der nu er i gang med skalere – OrderYOYO. Ideen er at tilbyde en nem måde for lokale restauranter at udbyde take away mad, uden at skulle gå igennem de dyre platforme som Just Eat.

De fleste kunder er lokale, og de bruger restauranten eller pizzeriaet igen og igen. OrderYOYO ville gøre kontakten til kunderne mere direkte – og det er der masser af restauranter, der er meget interesserede i.

Vi har en artikel, der fortæller om mange af de praktiske, og ikke mindst økonomiske overvejelser, stifteren Thor Angelo har haft på turen fra startup til accelererende succes.
 
Og så har vi en interessant klumme fra Innovation Centre Denmark i Shanghai. Kineserne stoler ikke meget på hinanden, undtagen hvis de er i den nærmeste familie. Når der mangler tillid, bliver det imidlertid mere besværligt og dyrt at drive forretning i et vidtstrakt og meget digital samfund.

Blockchain ser ud til at kunne hjælpe, og kinesiske virksomheder og myndigheder investerer kraftigt i at udvikle blockchain løsninger - eksempelvis for at skabe større tillid til fødevaresikkerheden. 7 ud af 10 af de vigtigste patenter indenfor blockchain teknologi er kinesiske.

Man må sige, at blockchain er kommet langt videre end til at være en anarkistisk teknologi, der mest blev brugt at folk, der ikke brød sig om det etablerede system, eller som havde brug for en anonym valuta til tvivlsomme transaktioner.
 
God fornøjelse med læsningen!
 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu