Gadget-video galore

Vi er dykket ned i strømmen af videoer om de nyeste gadgets og har udvalgt tre klip, der giver et godt indblik i noget af det mest spændende grej.

Peter Hesseldahl

 

Galaxy Fold

Det er, som om udviklingen af mobiltelefoner har stået lidt i stampe de senere år, men med de nye bøjelige displays sker der endelig noget helt anderledes.

De første eksempler blev vist af kinesiske fabrikanter for nogle måneder siden, men forleden viste Samsung deres bøjelig mobil: Galaxy Fold.

Sammenfoldet ligner det en almindelig, lidt tyk smartphone med forsiden dækket af en skærm. Men når man slår den op, har man en 7.3 tommer skærm, og så minder telefonen mere om en tablet.

Den nye Samsung udmærker sig også ved, at man kan have op til 3 apps kørende samtidig, og der er kontinuitet mellem skærmene, så hvis man eksempelvis starter en søgning på Google maps på den lille skærm på forsiden, kan man klappe den store skærm op og fortsætte der umiddelbart.

Det bliver spændende at se, hvor holdbare de foldelige skærme er. Indtil videre er de i hvert fald dyre. Startprisen bliver omkring 13.000 kroner. Av!

Tech Insider har lavet et 6 minutters sammendrag af Samsungs officielle præsentation af den nye mobil.

    

Microsoft Hololens 2

Augmented reality – hvor man med et særligt par briller ser et lag af data oven på virkeligheden – er teknisk betydeligt mere krævende end virtual reality.

Microsoft lancerede helt tilbage i 2015 deres Hololens AR-briller, som indtil for nylig har været de førende på markedet. Til en pris på 25.000 kroner var det udpræget et stykke udstyr til professionel brug.

Og, ærlig talt, så god var hverken billedkvaliteten eller tracking altså heller ikke.

Sidste sommer lancerede et andet selskab, Magic Leap, en væsentligt bedre AR-brille til cirka 15.000 kroner, og nu har Microsoft svaret igen med Hololens 2, der at dømme efter anmeldelserne sætter nye standarder for oplevelsen.

Billedet er skarpere og klarere, og der er indbygget en form for kunstig intelligens, der gør, at brillen mere præcist kan aflæse brugerens håndbevægelser, så man kan gribe virtuelle objekter, scrolle igennem lister, klikke på links osv.

Prisen er stadig høj; den starter i USA på omkring 23.000 kroner, og Microsoft går da også udtrykkeligt efter professionelle anvendelser.

Mere specifikt håber man at sælge til brugere, der har brug for digitale informationer i deres arbejde, men som ikke sidder foran en skærm. Det kan eksempelvis være på byggepladser, fabrikker og værksteder eller på operationsstuer.

The Verge har en 7 minutters gennemgang og anmeldelse af den nye Hololens.

Aibo is back

Sony relancerede sidste år deres robothund Aibo. Det første kuld af Aibo så dagens lys helt tilbage i 1999.

Den seneste, fjerde udgave af det lille robotkæledyr er blevet fuldt moderniseret med massevis af sensorer, videokameraer, en avanceret app og nyt legetøj at boltre sig med.

Aibo er nuttet og fyldt med personlighed og kunstig intelligens. Den lærer efterhånden sine ejere at kende, faktisk er den programmet til at først at være fuldt udviklet efter tre år.

Aibo sælges i USA og Japan. Man kan købe en meget fin rigtig hund med stamtavle for de knap 19.000 kroner, Aibo koster.

Engadget har lavet en video-anmeldelse af Aibo.
 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu