Gadget-video galore

Vi er dykket ned i strømmen af videoer om de nyeste gadgets og har udvalgt tre klip, der giver et godt indblik i noget af det mest spændende grej.

 

Galaxy Fold

Det er, som om udviklingen af mobiltelefoner har stået lidt i stampe de senere år, men med de nye bøjelige displays sker der endelig noget helt anderledes.

De første eksempler blev vist af kinesiske fabrikanter for nogle måneder siden, men forleden viste Samsung deres bøjelig mobil: Galaxy Fold.

Sammenfoldet ligner det en almindelig, lidt tyk smartphone med forsiden dækket af en skærm. Men når man slår den op, har man en 7.3 tommer skærm, og så minder telefonen mere om en tablet.

Den nye Samsung udmærker sig også ved, at man kan have op til 3 apps kørende samtidig, og der er kontinuitet mellem skærmene, så hvis man eksempelvis starter en søgning på Google maps på den lille skærm på forsiden, kan man klappe den store skærm op og fortsætte der umiddelbart.

Det bliver spændende at se, hvor holdbare de foldelige skærme er. Indtil videre er de i hvert fald dyre. Startprisen bliver omkring 13.000 kroner. Av!

Tech Insider har lavet et 6 minutters sammendrag af Samsungs officielle præsentation af den nye mobil.

    

Microsoft Hololens 2

Augmented reality – hvor man med et særligt par briller ser et lag af data oven på virkeligheden – er teknisk betydeligt mere krævende end virtual reality.

Microsoft lancerede helt tilbage i 2015 deres Hololens AR-briller, som indtil for nylig har været de førende på markedet. Til en pris på 25.000 kroner var det udpræget et stykke udstyr til professionel brug.

Og, ærlig talt, så god var hverken billedkvaliteten eller tracking altså heller ikke.

Sidste sommer lancerede et andet selskab, Magic Leap, en væsentligt bedre AR-brille til cirka 15.000 kroner, og nu har Microsoft svaret igen med Hololens 2, der at dømme efter anmeldelserne sætter nye standarder for oplevelsen.

Billedet er skarpere og klarere, og der er indbygget en form for kunstig intelligens, der gør, at brillen mere præcist kan aflæse brugerens håndbevægelser, så man kan gribe virtuelle objekter, scrolle igennem lister, klikke på links osv.

Prisen er stadig høj; den starter i USA på omkring 23.000 kroner, og Microsoft går da også udtrykkeligt efter professionelle anvendelser.

Mere specifikt håber man at sælge til brugere, der har brug for digitale informationer i deres arbejde, men som ikke sidder foran en skærm. Det kan eksempelvis være på byggepladser, fabrikker og værksteder eller på operationsstuer.

The Verge har en 7 minutters gennemgang og anmeldelse af den nye Hololens.

Aibo is back

Sony relancerede sidste år deres robothund Aibo. Det første kuld af Aibo så dagens lys helt tilbage i 1999.

Den seneste, fjerde udgave af det lille robotkæledyr er blevet fuldt moderniseret med massevis af sensorer, videokameraer, en avanceret app og nyt legetøj at boltre sig med.

Aibo er nuttet og fyldt med personlighed og kunstig intelligens. Den lærer efterhånden sine ejere at kende, faktisk er den programmet til at først at være fuldt udviklet efter tre år.

Aibo sælges i USA og Japan. Man kan købe en meget fin rigtig hund med stamtavle for de knap 19.000 kroner, Aibo koster.

Engadget har lavet en video-anmeldelse af Aibo.
 

Forrige artikel Der er stadig plads til striktrøjer i den digitale fremtid Der er stadig plads til striktrøjer i den digitale fremtid Næste artikel Robotter der ligner strudse på hjul Robotter der ligner strudse på hjul
22 sundhedsklynger skal hjælpe patienter fra sygehus til kommuner

22 sundhedsklynger skal hjælpe patienter fra sygehus til kommuner

Sygehuse, kommuner og praktiserende læger skal samarbejde mere om patienterne. De har i ti år mødtes i 22 sundhedsklynger, der erbygget op omkring akutsygehuse i hele landet. Ingen har evalueret klyngernes arbejde. Alligevel kan de få en nøglerolle i en kommende reform.

Derfor er min kalender offentlig

Derfor er min kalender offentlig

En åben kalender fremmer gennemsigtighed i hele firmaet, tvinger dig til at tage stilling til hvert punkt i din tidsplan og gør dig lettilgængelig, skriver iværksætter David Kalt.

Kina vil have verdens smarteste byer

Kina vil have verdens smarteste byer

KOMMENTAR: Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe smart cities. Det sker i et tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

KOMMENTAR: Det er efterhånden bredt anerkendt, at virksomhedskultur er nøglen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er, hvordan vi arbejder med det i Milestone Systems.

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

I en gennemført digital offentlig administration behøver borgerne ikke at gøre opmærksomme på deres situation for at blive betjent – systemet ved allerede, at der er et behov. Det er filosofien bag det offentlige system i Estland, hvor man også er opmærksomme på risikoen for kafkaske bivirkninger.

Estland, den digitale stat

Estland, den digitale stat

Efter murens fald gik Estland all in på digitalisering. I dag er Estlands offentlige administration en inspiration for andre.
Færøerne – og flere andre lande – har overtaget softwaren bag systemet.

Estland er Europas digitale frontløber

Estland er Europas digitale frontløber

Estland har siden sovjettiden satset hårdt på digital teknologi som vejen til udvikling og vækst. Den offentlige sektors tjenester er blandt de mest avancerede i verden og på mange måder foran de tjenester, vi har i Danmark. Og borgerne har kontrol over egne data – og hvem der tilgår dem.

Færøerne har valgt den estiske model

Færøerne har valgt den estiske model

Da Færøerne i 2015 lavede en digitaliseringsstrategi, valgte de at bruge Estlands X-road som den grundlæggende infrastruktur for udveksling af data i det offentlige. Tendensen peger mod større integration og dataudveksling mellem de nordiske landes systemer.

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Den danske offentlige sektor ligger i den internationale top, hvad digitalisering angår. I de nærmeste år skal tjenesterne forbedres yderligere gennem den såkaldte digitaliseringspagt. Mange af de kommende digitale tilbud svarer til tjenester, som allerede findes i Estland.

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

KOMMENTAR: Det havde været på tide at få en digitaliseringsminister, der kunne lægge en kurs for et retfærdigt Danmark på den digitale front. Men i mangel af sådan en, så må man håbe, at statsminister Mette Frederiksen har en plan.

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Microsoft er det mest værdifulde it-selskab. 39 procent af unge amerikanere er ”næsten konstant online”.

Det – og meget mere – kan man læse i den amerikanske investor Mary Meekers nyeste trendanalyse.

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

I sidste måned afviste Facebook at fjerne en falsk video med formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi. Nu spreder endnu en falsk video sig på det sociale medie – denne gang af Facebooks egen stifter Mark Zuckerburg. Men vil de fjerne den?